Häikäisevä Wilma Murto voitti jälleen EM-kultaa

Wilma Murto on voittanut seiväshypyn EM-kultaa nyt ulkoradoilla sekä hallissa. (Kuva AOP)

Wilma Murto voitti seiväshypyn EM-kultaa myös Istanbulin hallikisoissa. Voittoon riitti tulos 480.

YLEISURHEILU Wilma Murto teki lauantaina Istanbulissa suomalaista yleisurheiluhistoriaa voitettuaan EM-hallikisoista seiväshypyn EM-kultaa. Murrosta tuli ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut EM-kultaa yleisurheilussa sekä ulkoradoilla että sisäradoilla.

Murto ylitti finaalissa 480. Se on sisäratojen uusi Suomen ennätys. Viime elokuussa Münchenissä hän voitti EM-kultaa ulkoradalla tuloksella 485.

Murto on saanut kilpailuvireensä kultatasolle. Euroopassa hän on nyt lajinsa selkeä ykkönen.

– Kyllähän se nyt hyvältä tuntuu. En ollut ihan niin varmoilla pohjilla kisaan tullessa, mutta kisan edetessä se oma arvokisavire alkoi taas löytyä. Tosi kiva ettei se ollut mikään yhden kerran kikka, Murto kommentoi YLE:n haastattelussa.

Murron EM-kulta Münchenissä tuli yllätyksenä, joskin vuotta aiemmin saavutettu Tokion olympialaisten viitostila antoi jo viitteitä kohentuneesta kilpailuvarmuudesta arvokisatasolla. Eugenen MM-kisoissa viime kesänä Murto jäi kuudenneksi, mutta Münchenissä hän oli häikäisevä.

Istanbulin hallikisoissa Murto osoitti, että kilpailuvarmuus on säilytetty. Seuraavana huippuhaasteena hänellä ovat Budapestin MM-kisat ensi kesänä ja 2024 Pariisissa järjestetään sitten kesäolympiakisat.

Slovenian Tina Sutej venytti Istanbulissa hopealle tuloksella 475. Pronssin saavutti Tshekin Amalie Svabikova tuloksella 470.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jon Sallinen laski MM-hopeaa – kauden kovin suomalainen talviurheilusaavutus

Kommentoi Facebookissa