Yhdysvallat surmasi WTC-iskun taustalla olleen al-Qaida-johtajan – ”Oikeus on nyt toteutunut”

Al-Qaidan johtajaksi Osama bin Ladenin jälkeen noussut Ayman al-Zawahiri oli taustaltaan egyptiläinen lääkäri. (Kuva AOP)

CIA:n suorittama lennokki-isku tehtiin Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa.

TERRORISMI Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on vahvistanut kansainvälisten uutistoimistojen tiedot, joiden mukaan terroristjärjestö al-Qaidan johtaja Ayman al-Zawahiri on saanut surmansa Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa. Myös talebanin tiedottaja Zabihullah Mujahid ilmoittaa lennokki-iskun tapahtuneen.

Al-Zawahirista tuli al-Qaidan johtaja, kun Yhdysvallat surmasi Osama bin Ladenin vuonna 2011. Myös al-Zawahiri oli suunnittelemassa New Yorkin World Trade Centeriin 11. syyskuuta 2001 tehtyä terrori-iskua, jossa kuoli lähes 3 000 ihmistä.

– Oikeus on nyt toteutunut, eikä terroristijohtajaa enää ole, Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kommentoi tiedotustilaisuudessa.

Ayman Al-Zawahiri oli egyptiläinen lääkäri ja kirurgi, jonka jäljille päästiin, kun hänen vaimonsa ja lasten havaittiin olevan Kabulissa. Al-Zawahiri ei poistunut piilopaikkanaan olleesta rakennuksesta, mutta oli useita kertoja parvekkeella, jonne hänet myös surmattiin kahdella ohjuksella.

Yhdysvaltain ulkoministeriö oli luvannut jopa 25 miljoonan dollarin palkkion tiedoista, jotka johtaisivat al-Zawahirin kiinnisaamiseen. Toistaiseksi on epäselvää, minkälainen rooli talebanien hallinnolla Afganistanissa oli al-Zawahirin piileskelyyn ja löytämiseen.

Sivullisia ei tiedetä kuolleen iskussa, jonka takana oli CIA. Afganistanissa ei ole enää amerikkalaisia sotilaita ja kerrotaan, että yhdysvaltalaisia ei ollut fyysisesti paikalla Kabulissa iskun aikana.

Lue myös: Suojelupoliisi varoittaa – suomalaisten on varauduttava Venäjän vaikuttamisyrityksiin Nato-keskustelun aikana

Kommentoi Facebookissa