Yli 800 000 euron jättikavallus Nordeassa – pitkäaikaiselle pankkivirkailijalle 1 v 8 kk vankeutta

Nainen työskenteli pankissa ja sen edeltäjäpankeissa kassanhoitajana ja rahahuollon yhteyshenkilönä.

Nainen työskenteli pankissa ja sen edeltäjäpankeissa kassanhoitajana ja rahahuollon yhteyshenkilönä. (Kuva AOP)

Rahat nainen käytti omiin ja kahden poikansa perheiden menoihin.

KAVALLUS Tamperelainen pankkivirkailija on tuomittu 1 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä kavalluksesta. Tällä hetkellä 67-vuotias nainen työskenteli pankissa ja sen edeltäjäpankeissa kassanhoitajana ja rahahuollon yhteyshenkilönä.

Syytteen mukaan hän anasti kassasta 805 251 euroa vuosina 2008–2018. Nainen myönsi kavaltaneensa rahat.

Nainen otti rahaa kassalippaasta ja pyysi muita pankin toimihenkilöitä tekemään varoilla talletuksia poikiensa pankkitileille. Hän teki myös itse talletuksia omille ja poikiensa tileille. Lisäksi hän maksoi omia ja läheistensä laskuja, veroja, asumiskuluja, ulosottomaksuja ja lainojen lyhennyksiä. Omia ja läheistensä pikavippejä nainen maksoi pankista kavaltamillaan rahoilla 45 727 eurolla.

Syyttäjän mukaan nainen käytti rikosta tehdessään hyväkseen saavuttamaansa luottamusta ja arvostusta yhtiön pitkäaikaisena työntekijänä.

– Rikosta on kokonaisuutenakin arvostellen pidettävä törkeänä, totesi erikoissyyttäjä Lassi Saarenmaa.

Päätekijän ohella syytteessä oli hänen kaksi poikaansa sekä heidän puolisonsa. Heitä syytettiin muun muassa törkeästä rahanpesusta. He olivat ottaneet rahoja vastaan vaikka tiesivät, että ne olivat rikoksella hankittuja.

Kaikki vastaajat tunnustivat teot tunnustamisoikeudenkäynnissä. Se toi lievennystä tuomioihin. Päätekijän kohdalla lieventäväksi seikaksi katsottiin myös se, että hän on muuten viettänyt rikkeetöntä elämää.

Päätekijän teosta olisi normaalisti ollut tulossa mahdollisesti kolme vuotta vankeutta. Nyt syyttäjä ehdotti kahta vuotta ehdollisena. Oikeus tuomitsi vuoden ja kahdeksan kuukautta ehdollisena. Lisäksi määrättiin 45 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Toinen päätekijän pojista tuomittiin törkeästä rahanpesusta 1 vuoden 5 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Toinen sai 11 kuukautta ehdollista. Miniät saivat rahanpesusta tuomioksi 40 päiväsakkoa.

Lue myös: Pankin työntekijää epäillään törkeästä kavalluksesta – yli puoli miljoona euroa omille tileille

Kommentoi Facebookissa