Ylinopeutta jopa 245 km/h ja kymmeniä kortteja hyllylle – ”Tällainen ilmiö toistuu lähes joka kevät”

Poliisin mukaan kaasua painetaan kuin viimeistä päivää ja nopeusrajoitukset unohtuvat useilta kuljettajilta.

Poliisin mukaan kaasua painetaan kuin viimeistä päivää ja nopeusrajoitukset unohtuvat useilta kuljettajilta. (Kuva Fotolia)

Poliisi huomauttaa, että suurta nopeutta ajava muodostaa merkittävän riskin liikenneturvallisuudelle.

YLINOPEUDET Poliisi tiedottaa, kuinka aurinkoinen ja kuiva keli sekä teille vaihdetut kesänopeudet ovat saaneet aikaiseksi sen, että kaasua painetaan kuin viimeistä päivää ja nopeusrajoitukset unohtuvat useilta kuljettajilta.

Esimerkiksi Itä-Uudenmaan poliisin liikennepoliisisektorin partiot mittasivat viime viikonloppuna erittäin kovia ylinopeuksia poliisilaitoksen alueen pääväylillä sekä myös pienemmillä tieosuuksilla. Törkeimmät lukemat mitattiin Hyvinkäällä ja Mäntsälässä.

Hyvinkäällä kuljettajalle mitattiin valtatiellä 3 nopeudeksi 245 km/h. Sallittu nopeus kyseisellä tiellä on 120 km/h. Mäntsälässä, Nummisentiellä kuljettaja kaahasi 164 km/h, sallitun nopeuden ollessa 60 km/h. Korttinsa hyllylle Itä-Uudenmaalla kaahasi peräti 24 kuljettajaa. Alkuviikosta sama ralli jatkui, jolloin 23 kuljettajan ajokortit lähtivät hyllylle.

– Tällainen ilmiö toistuu lähes joka kevät ja poliisi peräänkuuluttaa nyt kaksi- ja nelipyöräisten ajoneuvojen kuljettajilta malttia liikenteeseen. Kovilla nopeuksilla voi olla paljon vakavammatkin seuraukset, kuin sakkolappu tai ajo-oikeuden menetys. Kovat nopeudet etenkin pienemmillä tieosuuksilla tai taajamissa, missä liikenteessä on myös paljon jalankulkijoita, voivat aiheuttaa jopa kohtalokkaita seurauksia, kertoo Itä-Uudenmaan poliisin liikennepoliisisektorin johtaja, ylikomisario Timo Leppälä.

Myös Oulussa Pohjantiellä valtatiellä 4 Oulun poliisilaitoksen liikennevalvonnassa olleet poliisipartiot todistivat keskellä päivää tapauksia, joissa ajoneuvot ylittivät reilusti sallitun nopeuden. Tapauksista kirjattiin rikosilmoitukset törkeistä liikenneturvallisuuden vaarantamisista, pahimmillaan nopeudeksi mitattiin 221 km/h. Pohjantiellä oli samaan aikaan muuta liikennettä ja nopeusrajoitus tapahtuma-aikaan 100 km/h.

Noin tuntia myöhemmin poliisipartio havaitsi ajoneuvon, joka lähti kiihdyttämään nopeuttaan Pohjantiellä ja mittasi ajoneuvolle nopeudeksi 155 km/h ja hetkeä myöhemmin nopeudeksi mitattiin 173 km/h, ajoneuvon ohitellessa muuta liikennettä muun muassa oikeanpuoleista kaistaa käyttäen. Havaittuaan poliisiauton olevan perässä ajoneuvo kiihdytti edelleen nopeuttaan suuremmaksi.

Pahimmillaan kuljettajan todettiin ajavan yli 170 km/h nopeutta 60 km/h nopeusrajoitusalueella. Nopeuden lisäksi ajoneuvo aiheutti ohitellessaan useita vaaratilanteita ajaen useista risteyksistä lävitse välittämättä punaisesta liikennevalosta ja ollessa samalla aiheuttaa vakavan onnettomuuden. Takaa-ajon päätteeksi tämäkin kuljettaja tavoitettiin ja määrättiin ajokieltoon.

Lue myös: Miehet ajoivat moottoritiellä aamuyöllä väärään suuntaan – pakenevan auton nopeus jopa yli 200 km/h

Kommentoi Facebookissa