Yllätykset jatkuvat – Airiston alueelta on löytynyt toinen vainaja merestä

Ilpo Härmäläinen nousi Turussa ajoneuvon kyytiin ja katosi.

Ilpo Härmäläinen nousi Turussa ajoneuvon kyytiin ja katosi. (Kuva Fotolia ja Poliisi)

Poliisi epäilee, että vainaja on joutunut henkirikoksen uhriksi.

VAINAJA Merivoimien sukeltajat löysivät 2.3.2022 Turun Airiston alueelta merenpohjasta vainajan. Poliisi epäilee, että vainaja on joutunut henkirikoksen uhriksi. Merestä on nostettu myös ankkuri.

Vainaja löytyi, kun Merivoimat oli suorittamassa poliisin pyytämää virka-aputehtävää. Virka-apu liittyi vuonna 1994 kadonneen lakimiehen Ilpo Härmäläisen tapaukseen. Poliisi selvittää vainajan henkilöllisyyttä ja suorittaa lisätutkintaa asiassa. Etsinnöissä on tehty laajaa yhteistyötä eri viranomaisten kanssa.

Samojen etsintöjen yhteydessä Airiston alueelta löytyi toinen vainaja 23.2.2022. Vainajan henkilöllisyyttä selvitetään, mutta poliisi on pystynyt alustavissa selvityksissä sulkemaan pois sen mahdollisuuden, että kyseessä olisi vuonna 1994 kadonnut Härmäläinen.

Lakimiehenä toimineen Härmäläisen katoamisen esitutkinnan perusteella on epätodennäköistä, että henkilö olisi kadonnut omasta tahdostaan. Yksi henkilö on vangittu elokuussa 2021 Varsinais-Suomen käräjäoikeuden päätöksellä todennäköisin syin epäiltynä murhasta.

Lue myös: Meren pohjasta löytynyt vainaja ei ollut kadonnut lakimies – mysteeri jatkuu

Kommentoi Facebookissa