Yrittäjä tehtaili ajokilometrejä ja nosti kymmeniä tuhansia euroja – ehdollista vankeutta ja pimitetyt rahat valtiolle

Syytteen mukaan veropetoksella oli tarkoitus pimittää veroja yhteensä 25 180 euroa. (Kuvituskuva Fotolia)

Omassa veroilmoituksessaan yrittäjä jätti saamansa kilometrikorvaukset ilmoittamatta.

VEROPETOS Tamperelainen yrittäjä on tuomittu 4 kuukauden 20 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen veropetoksesta ja törkeästä veropetoksesta. Syytteen mukaan yrittäjä tehtaili urakalla ajokilometrejä ja nosti perusteetta isot kilometrikorvaukset.

Elintarvikealalla toimiva yrittäjä kuittasi syytteen mukaan vuonna 2016 perusteettomasti kilometrikorvauksia 37 052 euroa. Hänen yhtiönsä välttyi siten maksamasta tuloveroa 2561 euroa. Seuraavana vuonna perusteettomia km-korvauksia oli 50 276 euroa. Yhtiölle määrättiin tulovero 7317 euroa liian alhaisena.

Vuonna 2018 perusteettomia km-korvauksia oli 43 722 euron arvosta ja firman tulovero oli määrätty 4280 euroa liian alhaisena. Syyttäjän mukaan tämä teko jäi yrityksen asteelle, koska verotus oli päättynyt verotarkastuksen jälkeen.

Omassa veroilmoituksessaan yrittäjä jätti saamansa km-korvaukset ilmoittamatta. Vuonna 2016 veroja jäi maksamatta 6823 euroa, seuraavana vuonna 10 459 euroa, ja vuonna 2018 tarkoitus oli pimittää 7897 euroa.

Syytteen mukaan veropetoksella oli tarkoitus pimittää veroja yhteensä 25 180 euroa. Syyttäjän mielestä kyseessä oli peitelty osingonjako, kun firman rahoja oli jaettu verottajalle ilmoittamatta.

– Veropetoksella on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä ja veropetos on myös kokonaisuutena arvostelleen törkeä, syyttäjä totesi.

Yrittäjä tuomittiin 4 kuukauden 20 päivän ehdolliseen vankeuteen. Pimitetyt summat tuomittiin maksettavaksi verottajalle.

Lue myös: Taksialan tehovalvonnan tulos – verottaja löysi kirjanpidon ulkopuolisia tuloja 8,7 miljoonaa euroa

Kommentoi Facebookissa