ABC, Neste, Teboil vai St1 – minkä ketjun huoltoasemia on eniten Suomessa?

Öljy- ja biopolttoaineala ry on kerännyt huoltoasematilastoon tiedot jäsenyhtiöidensä kautta.

Öljy- ja biopolttoaineala ry on kerännyt huoltoasematilastoon tiedot jäsenyhtiöidensä kautta. (Kuva Fotolia)

Huoltoasemien kokonaismäärä on noin 1 860 huolto- ja automaattiasemaa.

LIIKENNE Huoltoasemien kokonaismäärä Suomessa väheni muutamilla kymmenillä viime vuoden aikana. Huolto- ja automaattiasemia oli Öljy- ja biopolttoaineala ry:n tilastossa vuoden 2016 lopussa kaikkiaan 1 857. Tämä kokonaismäärä oli 32 pienempi kuin vuotta aiemmin.

Eniten asemia oli Nesteellä, 252 huoltoasemaa ja 218 automaattiasemaa. Toiseksi suurimmalla ABC-ketjulla oli enemmän automaattiasemia, mutta puolta vähemmän huoltoasemia.

Kaikkiaan kokonaismäärästä 792 oli huoltoasemia, joilla toimii henkilökuntaa. Se on 13 asemaa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Automaattiasemien osuus viime vuoden lopussa oli 1 065, mikä on 19 vähemmän kuin vuoden 2015 lopussa.

Öljy- ja biopolttoaineala ry on kerännyt huoltoasematilastoon jäsenyhtiöidensä kautta tiedot Nesteen, ABC-ketjun, St1:n ja Shellin sekä Teboilin verkostoista. Tilastossa ovat mukana myös Suomalaisen Energiaosuuskunta SEO:n tiedot. Suomessa on lisäksi yksittäisiä muita huoltoasemia ja liikennepolttonesteiden jakelupisteitä.

Vuoden 2016 tilasto ei sisällä enää toimintansa lopettaneen GT Retail Oy:n asemia, jotka olivat mukana vuoden 2015 tilastossa.

  • Öljy- ja biopolttoaineala ry:n Huoltoasematilastot löydät myös tästä.
Öljy- ja biopolttoaineala ry:n Huoltoasematilasto
Öljy- ja biopolttoaineala ry:n Huoltoasematilasto 31.12.2016.

Kommentoi Facebookissa