AC Oulu jatkaa Veikkausliigassa – RoPS romahti punaiseen korttiin

Kuva: Fotolia

Kuva Fotolia

AC Oulu jatkaa ensi vuonna Veikkausliigassa ja Rovaniemen Palloseura Ykkösessä.

JALKAPALLO Kotimainen jalkapallokausi päättyi kotimaan sisäisten pelien osalta sunnuntaina, kun AC Oulu ja RoPS pelasivat Veikkausliigan karsinnan toisen osaottelun. AC Oulu voitti kotikentällään maalein 2-0 ja säilytti sarjapaikkansa otteluparin päätyttyä sen voittoon yhteismaalein 3-2.

Ykkösessä päättyneellä kaudella toiseksi sijoittunut RoPS oli voittanut viime keskiviikkona Rovaniemellä maalein 2-1. AC Oulu lähti toiseen otteluun vaikeasta tilanteesta, mutta kesti paineet.

AC Oulu siirtyi 1-0-johtoon avausjakson lopulla, kun Lucky Opara puski verkon perukoille. Toisen puoliajan alussa Nikolas Saira maalasi oululaiset jo 2–0-johtoon kulmapotkutilanteen jälkitilanteesta.

Ennen oululaisten maaleja RoPSin haaste oli vaikeutunut merkittävästi. Geoffrey Acheampong oli saanut puolen tunnin paikkeilla punaisen kortin.

Jos RoPS ei olisi joutunut vajaalukuiseksi, olisi toinen ottelu varmasti ollut tasaisempi. RoPSin unelma paluusta pääsarjatasolle jäi toteutumatta, mutta joukkue todisti karsinnoissa olevansa samalla tasolla Veikkausliigan peräpään joukkueiden kanssa.

Suoraan Veikkausliigasta Ykköseen putosi KTP, joka oli päättyneellä kaudella Veikkausliigan ylivoimaisesti surkein joukkue. Ykkösestä Veikkausliigaan nousi suoraan VPS, joka oli Ykkösen tämän kauden ykkönen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK:lle taas tyly selkäsauna – taso ei riitä europeleissä

Kommentoi Facebookissa