HJK:lle taas tyly selkäsauna – taso ei riitä europeleissä

Maccabi Tel Aviv murjoi HJK:ta europeleissä isän kädestä (Kuva AOP)

Maccabi Tel Aviv murjoi HJK:ta europeleissä isän kädestä. (Kuva AOP)

Maccabi pehmitti HJK:n Tel Avivissa maalein 3-0. Joukkueiden tasoero oli valtava.

JALKAPALLO Torstaina varmistui, ettei HJK pääse jatkoon jalkapallon uudessa eurosarjassa Konferenssiliigassa. HJK hävisi Israelin suurkaupungissa Tel Avivissa Maccabille maalein 0-3.

Muutama viikko sitten Helsingissä Maccabi oli voittanut HJK:n 5-0. Vaikka nyt takkiin tuli vain kolmella maalilla, oli HJK:lla 0-5 -tappiossaan sentään hyviä paikkoja maalintekoon.

Suomalaisten lasien läpi katseltuna Tel Avivissa pelattu ottelu oli masentavaa katsottavaa. HJK:n puolustussumppu kesti 21 minuuttia, kunnes Maccabi meni 1-0 johtoon Brandley Kuwasin maalilla. Toisella puoliajalla Lucas Lingman teki oman maalin ja yliajalla Matan Hozez teki vielä kolmannen maalin upealla laukauksella.

HJK:lla ei ollut toisessa ottelussa mitään jakoa. Kun helsinkiläisjoukkue toisella puoliajalla yritti rakentaa hyökkäyksiä, oli Maccabin puolustus tarkasti valmiudessa, eikä antanut HJK:lle tilaa ollenkaan. HJK käytännössä hakkasi päätään seinään ja näytti suorastaan siltä, että Maccabi piti vastustajaansa pilkkanaan.

Ei sinänsä ollut yllätys, että Maccabi teki kahdessa ottelussa kahdeksan maalia, mutta HJK ei yhtäkään. HJK:n pelaajabudjetti oli tälle kaudelle 1,7 miljoonaa euroa ja Maccabin reilusti yli 20 miljoonaa euroa. Niin suurilla rahallisilla eroilla tulee rumaa jälkeä.

HJK pelaa Konferenssiliigassa vielä kotiottelun Alashkert Jerevania vastaan sekä vierasottelun Itävallassa LASK Linziä vastaan. Alashkertin HJK voitti jo Armeniassa ja Helsingin marraskuisessa viileydessä HJK:lla lienee hyvä mahdollisuus voittaa Alashkert uudelleen ja ottaa satojentuhansien eurojen edestä bonusrahoja lisää.

Viime sunnuntaina Suomen mestaruuden voittanut HJK kuittaa bonuksia Konferenssiliigasta reilusti yli kolme miljoonaa euroa. Niillä ei vielä kuitenkaan pitkälle pötkitä, jos Israelin pääsarjaseuroille halutaan antaa tasaista vastusta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK vältti eeppisen romahduksen – ylivoimainen suosikki oli saada nenilleen

Kommentoi Facebookissa