Aikakauslehtiviikolla digilehdet ovat avoinna kaikille – ilmaiset lukuoikeudet lähes 60 aikakauslehteen

Lukemisella on tärkeä rooli oppimisen, yleissivistyksen ja viihtymisen kannalta.

Lukemisella on tärkeä rooli oppimisen, yleissivistyksen ja viihtymisen kannalta. (Kuva Fotolia)

Aikakauslehtiin liittyviä etätehtäviä on suunniteltu eri kouluasteille ala-asteista lukioon.

LUKEMINEN Aikakauslehtiviikkoa vietetään osana valtakunnallista Lukuviikkoa 20.–26.4. Teemaviikko nostaa esiin aikakauslehtien monipuolisia sisältöjä, tutustuttaa lukijoita uusiin lehtiin ja tukee erityisesti lasten ja nuorten lukutaidon kehittymistä.

– Rakennamme Aikakauslehtiviikosta tunnetun vuosittaisen mediakasvatuksen ja lukemisen teemaviikon kaikille lapsista aikuisiin, kertoo Aikakausmedian mediakasvatusasiantuntija Outi Laine.

Viikon aikana Aikakausmedian jäsenkustantajat ja -julkaisijat tarjoavat lukuoikeudet lähes 60 aikakauslehteen. Aikakauslehtiin liittyviä etätehtäviä on suunniteltu eri kouluasteille ala-asteista lukioon. Lukiolaisille on medialukutaitoon kuuluvia tehtäviä kuten esimerkiksi Improbatur-lehden juttuun liittyvä Paljasta valeuutiset -testi.

Kaikille kouluasteille sovellettavia tehtäviä ovat esimerkiksi Juttuvinkki-haaste, joka kannustaa pohtimaan itselle tärkeitä asioita, sanoittamaan niitä ja kokeilemaan journalistisen vaikuttamisen keinoja.

– Kaikki Aikakauslehtiviikon tehtävät ovat paitsi välineitä uuden oppimiseen, niin myös erinomainen keino yhdessä koko perheen kanssa pohtia monia mieltä askarruttavia asioita tai löytää itsestään uusia luovia puolia. Toki pelkästään lukemisella, etenkin nyt, on tärkeä rooli oppimisen, yleissivistyksen ja viihtymisen kannalta meille kaikille, muistuttaa Laine.

Luovuuteen kannustaa Otsikkoruno-tehtävä, jossa viikon sivustolla olevista lehdistä valitaan joku, jonka kiinnostavista otsikoista voi koota vaikka lyriikkaa, haikuja, runoja tai aforismeja. Otsikkorunoja on myös mahdollista julkaista Instagramissa tunnuksella #aikakauslehtiviikko.

Lue myös: Suomi on lukutaidossa maailman parhaiden joukossa – heikkojen lukijoiden osuus on lisääntynyt silti selvästi

Kommentoi Facebookissa