Aikuinen välitti alaikäisille alkoholia – nuorimmat ostajat vasta 13-vuotiaita

Toiminnan laajamittaisuuden vuoksi tarkkoja määriä välitetystä alkoholista on mahdotonta selvittää.

Toiminnan laajamittaisuuden vuoksi tarkkoja määriä välitetystä alkoholista on mahdotonta selvittää. (Kuva Fotolia)

Täysi-ikäistä henkilöä epäillään törkeästä alkoholirikoksesta ja kolmesta pahoinpitelystä.

ALKOHOLIRIKOS Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii Lohjalla tapausta, jossa täysi-ikäisen henkilön epäillään välittäneen alkoholia alaikäisille. Nuorimmat alkoholia ostaneet ovat 13-vuotiaita. Asia tuli poliisin tietoon viranomaisyhteistyön ja useiden yksittäisten tapausten kautta.

Tapausta tutkitaan törkeänä alkoholirikoksena ja kolmena pahoinpitelynä, nimikkeet liittyvät nuorille alkoholin nauttimisesta aiheutuneisiin seurauksiin. Poliisi epäilee, että kyseinen henkilö on välittänyt sekä mietoja että vahvoja alkoholijuomia kymmenille nuorille.

Pääosa tutkintaan päätyneistä tapahtumista ajoittuvat kuluvan vuoden kesään ja syksyyn. Tutkinnassa on kuitenkin tullut esille viitteitä siitä, että toiminta olisi jatkunut jo pidempään, mahdollisesti vuodesta 2018 alkaen. Poliisin tiedossa olevissa tapauksissa välitetyt tuotteet ovat olleet Suomessa laillisesti myytäviä alkoholijuomia.

Toiminnan laajamittaisuuden vuoksi tarkkoja määriä välitetystä alkoholista on mahdotonta selvittää. Epäilty on tutkinnan aikana ollut vangittuna, mutta nyt hänet on vapautettu. Asian esitutkinta on loppusuoralla.

Lue myös: Koronaepidemia vähensi alkoholinkulutusta – ravintolat suljettiin ja ulkomaanmatkailua rajoitettiin

Kommentoi Facebookissa