Aino-Kaisa Saarinen yllätti voitolla itsensäkin – Ristomatti Hakolalle toinen mestaruus

Aino-Kaisa Saarisella on ollut epäonnea autoilussa mutta onnea loppukirissä.

Aino-Kaisa Saarisella on ollut epäonnea autoilussa mutta onnea loppukirissä. (Kuva AOP)

Naisten yhdistelmähiihdon Suomen mestaruus ratkaistiin vasta loppukirissä.

MAASTOHIIHTO Vantaan SM-hiihdot päättyivät sunnuntaina yhdistelmähiihtoihin, joissa mestareiksi hiihtivät Lempäälän Kisan Aino-Kaisa Saarinen ja Jämin Jänteen Ristomatti Hakola.

Naisten kisassa neljä kilpailijaa hiihti vapaan osuuden läpi lähes yhtä matkaa, mestaruus ratkesi vasta tiukassa loppusuoran taistossa.

Aino-Kaisa Saarinen sinetöi voiton loppukirissä, ja vei mestaruuden 0,3 sekuntia ennen Johanna Matintaloa. Riitta-Liisa Roponen oli kolmas 0,5 sekuntia hävinneenä. Kärkinelikosta neljäskin, Anne Kyllönen, hävisi mestarille vain 0,8 sekuntia.

Saariselle viikonloppuna on ollut hyviä ja huonoja päiviä. Ensin hän kolaroi kahdesti autonsa peruuttaessaan, ja pieni Amanda-tytärkin oli laskenut pulkalla metsään ja saanut kasvonsa naarmuille. Tänään oli taas hyvä päivä.

– Tuntuu, että oli koko ajan tänään niin kiire aamusta lähtien. En oikein osaa sanoa yhtään mitään, tosi kiva juttu tietysti tämä, voitostaan yllättynyt Aino-Kaisa Saarinen tuumi Amanda sylissään maalialueella.

Ristomatti Hakolalle mestaruus oli viikonlopun toinen, sillä hän voitti Antti Ojansivun kanssa perjantain pariviestin. Hakolan jälkeen Matti Heikkinen ja Perttu Hyvärinen veivät muut mitalisijat. Hakola teki ratkaisevan iskunsa jo ennen stadionille tuloa, ja sai tuuletella tutusti maaliin tullessaan.

– Kyllä olen joskus Matin voittanut, mutta ikinä en ole tainnut pursuitissa olla lähelläkään. Kaksi kierrosta odottelin Hapon ratkaisua, muttei sitä näkynyt. Viimeiseen nousuun ajattelin, että kokeilen, onko yhtään virtaa pojilla, Ristomatti Hakola kommentoi.

  • Lähde Hiihtoliitto

Kommentoi Facebookissa