Airistolta löytynyt vainaja on tunnistettu – kyseessä on murhatuksi epäilty kadonnut lakimies

Kyseinen henkilö on vangittu todennäköisin syin epäiltynä murhasta.

Yksi henkilö on vangittu todennäköisin syin epäiltynä murhasta. (Kuva Poliisi)

Ennen vainajan löytymistä saatiin vihjeitä, että ruumis saattaisi löytyä ”Airiston syvimmästä kohdasta”.

MURHATUTKINTA Poliisi vahvistaa, että Turun Airiston alueen merenpohjasta löydetty vainaja on vuonna 1994 kadonnut lakimies. Merivoimat suoritti virka-aputehtävää Turun Airiston alueella keskiviikkona 2.3.2022. Tehtävän yhteydessä Puolustusvoimien sukeltaja löysi merenpohjasta vainajan.

Poliisi tekee lisätutkintaa asiaan liittyen. Ennen vainajan löytymistä saatiin vihjeitä, että ruumis saattaisi löytyä ”Airiston syvimmästä kohdasta”.

Keskusrikospoliisi oli ottanut uudestaan aktiivitutkintaan 3.8.1994 kadonneen Ilpo Härmäläisen tapauksen. Turussa tapahtunutta katoamista tutkittiin murhana, sillä esitutkinnan perusteella oli epätodennäköistä, että henkilö olisi kadonnut omasta tahdostaan.

Viimeinen varma havainto tuolloin 33-vuotiaasta Härmäläisestä oli tehty katoamispäivänä Turun keskustassa osoitteessa Eerikinkatu 20 noin puolen päivän aikaan, kun hän lähti kotoaan pois. Lakimiehenä toiminut Härmäläinen oli kertonut vaimolleen menevänsä katsomaan liiketuttavansa kanssa asuntoa.

Härmäläinen oli sekaantunut laskutushuijaustapaukseen, johon kyseinen liiketuttava sekä toinen liikemies liittyivät. Yksi henkilö on vangittu elokuussa 2021 Varsinais-Suomen käräjäoikeuden päätöksellä todennäköisin syin epäiltynä murhasta.

Poliisi haluaa kiittää Puolustusvoimien sukeltajia, Merivoimia ja Traficomin Merenmittaus- ja syvyystietopalveluita etsintöihin annetusta virka-avusta.

Lue myös: Yllätykset jatkuvat – Airiston alueelta on löytynyt toinen vainaja merestä

Kommentoi Facebookissa