Äiti surmasi lapsensa – jätettiin syyntakeettomana tuomitsematta rangaistukseen

Teon aikaan nainen oli syyntakeeton ja jätettiin siksi käräjillä tuomitsematta. (Kuvituskuva Fotolia)

Järven rannassa kävelyllä ollut pariskunta löysi hukutetun tyttölapsen.

LAPSENSURMA Nainen surmasi viime toukokuussa Tampereella seitsemän kuukauden ikäisen lapsensa. Kyseinen 39-vuotias nainen oli teon aikaan syyntakeeton ja käräjillä hänet jätettiin tuomitsematta.

Nainen yritti ensin surmata tyttölapsen myrkyttämällä. Hän antoi tytölle Opamox-lääkettä. Lapsi kuitenkin oksensi pillerit ja säilyi hengissä. Myrkytysyrityksen jälkeen äiti lähti lapsen kanssa Lahdesjärven rantaan. Siellä hän hukutti lapsensa.

– Tappo on kohdistunut täysin puolustuskyvyttömään lapseen. Tappo on siten tehty erityisen raa´alla ja julmalla tavalla, sanoi syyttäjä.

Tekonsa jälkeen nainen meni muutaman kilometrin päässä sijaitsevalle sillalle ja hyppäsi sieltä alas Pyhäjärventielle. Hänen aikomuksenaan oli surmata itsensä. Hän jäi henkiin, ja ohikulkijat hälyttivät ambulanssin.

– Olen murhannut lapseni, nainen kertoi ambulanssissa lääkärille.

Lahdesjärven rannassa kävelyllä ollut pariskunta löysi hukutetun lapsen. Pariskunta luuli ensin, että järvessä on joku vaatekappale ja käveli ohi. Sitten rouva kääntyi takaisin ja ajatteli nostaa vaatteen puun oksalle.

Hän käänsi löydön kävelysauvallaan ja ajatteli ensin, että siinä on lasten uimapaikalta veteen päätynyt nukke. Lähemmässä tarkastelussa murheellinen totuus selvisi, ja löytäjä soitti hätäkeskukseen. Löydettäessä lapsessa ei ollut enää elonmerkkejä.

Syyttäjä syytti 39-vuotiasta äitiä murhasta. Mielentilatutkimuksessa äiti todettiin syyntakeettomaksi. Oikeudessa hänen todettiin syyllistyneen lapsensurmaan, mutta jätettiin syyntakeettomana rangaistukseen tuomitsematta.

Lue myös: Syyte murhasta – äiti hukutti lapsensa, yritti ensin myrkyttää

Kommentoi Facebookissa