Äitiä tuli melkein ikävä – Suomi voitti jatkoajalla Sveitsin

Harri Säteri otti kiinni sen minkä voi, Ruotsi oli yksinkertaisesti vain parempi.

Harri Säteri otti kiinni sen minkä voi, Ruotsi oli yksinkertaisesti vain parempi. (Kuva AOP)

Leijonat paransivat jatkomahdollisuuksiaan MM-kisoissa voittamalla viimeisellä hetkellä.

JÄÄKIEKKO Äitienpäivänä käydyssä jääkiekon MM-kisojen ottelussa Suomella oli paljon pelissä, kun vastaan asettui Sveitsi. Kiharaisessa lohkossa lähes mikä tahansa oli mahdollista, mutta tappio ottelussa olisi tehnyt maajoukkueen pääsyn pudotuspeleihin todella vaikeaksi.

Ottelu alkoi onnettomien tähtien alla, kun Sveitsi siirtyi jo alle kymmenessä minuutissa 2–0-johtoon. Se oli liikaa maajoukkueen ykkösmaalivahti Joonas Korpisalolle, joka luisteli vaihtoon ja tilalle tuli Harri Säteri.

Ajassa 19.10 Juuso Hietanen survoi kiekon ylivoimalla Sveitsin maalivahti Leonardo Genonin taakse ja kavensi ottelun. Toinen erä oli maaliton, ja kolmannessa odoteltiin tekeekö Sveitsi ratkaisevan kolmannen maalinsa vai onnistuuko Suomi tasoituksessa.

Lopulta Ville Lajusen siniviivalaukaus ohjautui Mikko Rantasen kautta ylivoimalla maaliin ajassa 47.40, ja kun Säteri piti maalinsa puhtaana, odotti joukkueita jatkoaika. Suomi sai anteeksi jopa lopussa hölmöillyn jäähyn liian monesta miehestä kentällä.

Jatkoaika oli Suomen vakuuttavaa hallintaa, kun Sveitsillä oli vaikeuksia päästä edes omalta alueeltaan ulos. Tolppalaukauksen jälkeen toisen pisteen Suomelle toi Valtteri Filppula, joka tunkeutui röyhkeästi maalille ja ujutti kiekon Genonin jalkojen välistä ajassa 62.41.

Lauri Marjamäen valmentama maajoukkue on kuitenkin pahasti juuttunut taistelemaan sellaisten joukkueiden kanssa, jotka aikaisemmin ovat olleet puhtaasti vastaantulijoita.

Suomen B-lohkossa johdossa on Kanada 13 pisteellä, ottelun enemmän pelanneella Tsekillä on sama pistemäärä. Sveitsillä pisteitä on 12 ja Suomella 11, viidentenä olevalla Norjalla on kolme pistettä vähemmän ja samoin yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Suomen viimeinen alkusarjan ottelu on tiistaina Kanadaa vastaan.

Kommentoi Facebookissa