Äitiyspakkauksessa on mukana 63 hyödyllistä tuotetta – katso koko uusi tuotevalikoima

Äitiyspakkauksen tuotevalikoima on käyttäjien toiveiden mukaisesti säilynyt pitkälti ennallaan.

Äitiyspakkauksen tuotevalikoima on käyttäjien toiveiden mukaisesti säilynyt pitkälti ennallaan. (Kuva Kela)

Vaatteissa on värikkäitä kuviointeja, mutta myös neutraaleja ja helposti yhdisteltäviä värejä.

ÄITIYSPAKKAUS Kela on julkistanut vuoden 2019 äitiyspakkauksen. Tuotteiden valinnassa kiinnitettiin huomiota erityisesti laatuun. Tämän vuoden pakkauksen kilpailutuksessa laatua painotettiin 70 prosenttia ja hintaa 30 prosenttia, kun edellisinä vuosina laadun painotus on ollut 50 prosenttia ja hinnan 50 prosenttia.

Pakkauksessa on yhteensä 63 hyödyllistä tuotetta vauvaperheelle. Tuotevalikoima on käyttäjien toiveiden mukaisesti säilynyt pitkälti ennallaan. Uutena tuotteena on lisätty asiakkaiden toivomuksesta muun muassa lyhythihainen body, ja ensimmäistä kertaa pakkauksessa on mukana myös bodyja, joissa on venepääntie.

Vaatteissa on värikkäitä kuviointeja, mutta myös neutraaleja ja helposti yhdisteltäviä värejä. Vuoden 2019 vuodelaatikossa käytetään Robert Lönnqvistin suunnittelemaa kuosia, jossa seikkailevat värikkäät eläinhahmot.

Tuotteet testataan huolellisesti ja mallikappaleiden laatu tarkistetaan.
Tuotteet testataan huolellisesti ja mallikappaleiden laatu tarkistetaan. (Kuva Kela)

Uuden äitiyspakkauksen valmistuminen vie yli vuoden ennen kuin se julkistetaan asiakkaille. Tämän vuoden pakkauksen kilpailutus alkoi loppuvuodesta 2017. Eri organisaatioiden asiantuntijoista muodostettu raati valitsee ehdotuksista pakkauksen tuotteet.

Kaikkien tuotteiden tulee täyttää vaatimukset, joita Suomen ja EU:n lainsäädäntö asettaa turvallisuudelle. Tuotteet testataan huolellisesti ja mallikappaleiden laatu tarkistetaan. Viime aikoina äitiyspakkauksen vastuullisuus on herättänyt keskustelua.

– Kela kehittää vastuullisuuden kriteerejä edelleen tuleviin kilpailutuksiin ja selvittää erilaisia mahdollisuuksia tehdä äitiyspakkauksesta vastuullisempi ja ekologisempi. Kehitämme äitiyspakkausta jatkuvasti, kertoo etuuspäällikkö Johanna Aholainen.

Laki äitiysavustuksesta säädettiin vuonna 1937 ja ensimmäinen äitiyspakkaus jaettiin 81 vuotta sitten. Äitiyspakkauksen vaihtumisajankohta vaihtelee jonkin verran vuosittain, koska edellisen vuoden pakkaukset jaetaan ensin loppuun. Tämän vuoden pakkausta aletaan jakaa aikaisintaan huhtikuun puolivälissä.

Lue myös: Finnwatch kritisoi Kelan äitiyspakkausta – ”Suurin osa tuotteista teetetään halpatyömaissa”

Video: Äitiyspakkaus 2019 unboxing

Kommentoi Facebookissa