Ajaako vai eikö? – Kimi Räikköseen liittyvästä salamyhkäisyydestä selvitys

Kimi Räikkönen ajaa Alfa Romeon väreissä.

Kimi Räikkönen ajaa tällä hetkellä Alfa Romeon väreissä. (Kuva AOP)

Alfa Romeo vahvisti Kimi Räikkösen kärsivän lihasvammasta.

FORMULA 1 Kimi Räikkösen osallistuminen ensi sunnuntaina ajettavaan Belgian Span F1-osakilpailuun on vielä epävarmaa. Alfa Romeo -talli raotti salamyhkäisyyttä torstaina iltapäivällä ja ilmoitti Räikkösen kärsivän lihasvammasta.

Alfa Romeon mukaan Räikkönen ajaa perjantaina harjoituksissa lihasvammastaan huolimatta. Sen enempää tiimi ei Räikkösen tilannetta avannut. Perjantain harjoitusten perusteella kuitenkin selvinnee, voiko Räikkönen jatkaa kisaviikonloppuaan.

Varmuuden vuoksi Alfa Romeo on kutsunut Spahan paikan päälle varakuljettajansa Marcus Ericssonin. Alun perin Ericssonin piti osallistua ensi viikonloppuna IndyCar-kisaan Portlandissa, mutta tarvittaessa Ericsson ajaa Räikkösen tilalla, jos Kimi ei ole ajokunnossa.

Räikköseltä jäi edellisen kerran F1-kilpailuja väliin loppuvuodesta 2013. Tuolloin Räikkönen ajoi Lotuksella ja keskeytti kautensa ennen aikojaan selkäleikkauksen takia. Lotus ei ollut maksanut Räikköselle sovittuja palkkoja, joten vetäytymiseen Räikkösellä ei ollut esteitä.

Spassa torstaina on riittänyt kuuma suomalaisia F1-uutisia. Mercedes-talli vahvisti Valtteri Bottaksen jatkavan tallissa 2020.
Ensi vuonnakin F1-sarjassa nähdään kaksi suomalaista, sillä Räikkösen Alfa Romeo -sopimus kattaa myös kauden 2020,

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mercedes vahvisti Valtteri Bottaksen jatkosopimuksen! – ”Tavoitteena maailmanmestaruus”

Kommentoi Facebookissa