Porvoon epäillyt ampujat ovat Richard ja Raymond Granholm – käräjäoikeus vangitsi miehet

Nuorempi veljeksistä Raymond Granholm piti aluksi kansiota kasvojensa suojana.

Nuorempi veljeksistä Raymond Granholm piti vain aluksi kansiota kasvojensa suojana käräjäoikeudessa. (Kuva AOP)

Veljekset ovat asuneet lapsuudessaan Porvoossa, mutta olleet jo pitkään Ruotsissa.

AMPUMISTAPAUS Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on torstaina 29. elokuuta vanginnut kaksi miestä todennäköisin syin epäiltyinä kahdesta murhan yrityksestä. Vangitsemiset käsiteltiin Vantaalla torstai-iltapäivänä. Poliisi vaati miehiä vangittaviksi keskiviikkona 28. elokuuta.

Epäillyt ovat vuosina 1989 ja 1994 syntyneet miehet, joista vanhempi on sekä Ruotsin että Suomen ja nuorempi Ruotsin kansalainen. Raymond Anthony Granholm, 25, vangittiin ensin ja sen jälkeen hänen veljensä Richard Nicholas Granholm, 30.

Veljekset ovat asuneet lapsuudessaan Porvoossa, jossa he viettivät aikaa motellissa ennen ampumistapausta. Miesten vanhemmat ovat syntyneet Suomessa, mutta olleet jo pitkään Ruotsissa.

Richard Granholmissa kiinnittyi huomio tatuoituun kaulaan ja käsiin.
Richard Granholmissa kiinnittyi huomio tatuoituun kaulaan ja käsiin. (Kuva AOP)

Murhan yritykset, joista epäiltyinä miehet vangittiin, liittyvät Porvoossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 25. elokuuta tapahtuneeseen ampumiseen, jossa loukkaantui kaksi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisia. Ruotsalaismedian mukaan epäillyt soittivat itse poliisit teollisuusalueelle.

Poliisi on kertonut partion menneen suorittamaan tavanomaista omaisuusrikoksiin liittyvää tehtävää. Miehet ampuivat väijyksistä välikohtauksessa loukkaantuneita suomalaispoliiseja ja vaativat poliiseilta aseita. Toisen poliisin vammat ovat vakavia.

Kaksikko saatiin kiinni takaa-ajon jälkeen Ikaalisissa. Miehet ampuivat myös pakomatkansa aikana poliisia.

Media on poikkeuksellisesti julkaissut epäiltyjen ampujien nimet ja kuvat tapauksen yhteiskunnallisen merkityksen vuoksi.

Lue myös: Expressen: Porvoon ampujat houkuttelivat itse poliisit väijytykseen – teletiedot johdattivat jäljille

Kommentoi Facebookissa