Naisten lentismaajoukkueen EM-turnaus päättyi – ”Tulostaulu ei valehtele”

Suomelle naisten lentopallon EM-kisapaikka 2019 oli ensimmäinen 30 vuoteen.

Suomelle naisten lentopallon EM-kisapaikka 2019 oli ensimmäinen 30 vuoteen. (Kuva AOP)

Suomi hävisi Bulgarialle 0-3 ja putosi naisten lentopallon EM-kisojen jatkopeleistä.

LENTOPALLO Suomen naisten lentopallomaajoukkueen urakka EM-kisoissa Turkissa päättyi alkusarjaan. Viimeisessä alkusarjapelissään Suomi olisi mennyt jatkoon voittamalla Bulgarian, mutta Bulgaria olikin parempi suoraan kolmessa erässä.

Bulgaria lähti otteluun selkeänä suosikkina. Fakta kuitenkin on, että Suomi pelasi Bulgariaa vastaan turnauksen heikoimman ottelunsa.

– Selkeät lukemat, tulostaulu ei valehtele. Tänään ei pysytty Bulgarian kyydissä. He pääsivät turhan helposti tulemaan kovan keskihyökkäyksensä kanssa ja sitten myös kokenut Elitsa Vasilieva (12/+8) myös syttyi isosta panoksesta pelattaessa. Oppia saatiin taas monella tapaa tänäänkin, kommentoi Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Suomi voitti turnauksessa Ranskan 3-1 ja hävisi Turkille niukasti 2-3. Hallitseva Euroopan mestari Serbia voitti Suomen 3-0 ja Kreikka oli Suomea parempi 3-1.

– Tavoite oli jalo: mennä alkulohkosta jatkoon. Tyytyväinen siihen, että olimme ennen viimeistä peliä vielä tavoitteen suunnassa ja jatkopaikka oli mahdollinen. Pitää kuitenkin olla pettynyt, ettei me päästy tavoitteeseen. Pari katkopalloa meillä oli Turkki ja Kreikka pelissä, pienestä oli kiinni. Erien loput toki ovat vain jäävuoren huippu, kommentoi Kangasniemi.

Mutta EM-tasolla Suomi oli ensi kertaa mukana 30 vuoteen. Ja voitto Ranskasta oli Suomelle ensimmäinen otteluvoitto EM-kisoista 42 vuoteen.

– Haluan kaivaa kuitenkin aina ensisijaisesti positiivisia asioita. Kyllähän tämä meidän pelitavan riemukulkua oli tämä turnaus. Pelitapamme on erilainen, mutta myös tulosta tuottavaa. Uskon, että olemme tässä vähän edelläkävijöitä. Kolme vuotta sitten aloitimme pelinopeuden kanssa, nyt joukkueet osaavat jo pelata meitä vastaan. Kuitenkin osasimme tuoda taas uutta. Pelasimme läpi turnauksen aika hyvin omaa peliämme, Kangasniemi totesi.

Lentopallon EM-turnaus laajeni tänä vuonna 24 joukkueen turnaukseksi, kun aiemmin joukkueita oli mukana 16. Alkulohkosijoituksellaan Suomi oli 20 joukossa eli aiemmalla turnausformaatilla Suomi ei olisi paikkaa 16 joukkueen kisoihin ansainnut.

Mutta pelillisesti naisten lentismaajoukkue on edistynyt viime vuosina huomattavasti. Turkin Ankarassa nähtyjen otteiden perusteella Suomen naisten lentis on mukavan positiivisessa liidossa. Moni pelaaja, kuten Salla Karhu tai Kaisa Alanko ovat menneet selkeästi eteenpäin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalaisen lentopallon kriisi jatkuu – edessä yt-neuvottelut!

Kommentoi Facebookissa