Suomen tie nousee pystyyn – Turkki suorastaan murskaava

Suomi pelaa naisten lentopallon EM-kisoissa toista kertaa peräkkäin (Kuva AOP)

Suomi pelaa naisten lentopallon EM-kisoissa toista kertaa peräkkäin. (Kuva AOP)

Turkki voitti Suomen naisten lentopallon EM-kisoissa 3-0. Tasoero oli todella iso.

LENTOPALLO Suomen naisten lentopallomaajoukkue koki EM-kisoissa Romaniassa neljännen tappionsa hävittyään Turkille suoraan kolmessa erässä. Tappio varmisti, ettei Suomi pääse alkulohkostaan jatkoon.

Turkki voitti ensimmäisen erän 25-19. Toisessa erässä Turkki oli parempi 25-12 ja kolmannessa 25-15.

Turkki oli hyökkäyspelissä selvästi Suomea edellä. Turkin hyökkäysprosentti oli 51 ja Suomen 27. Puolustuksiakin Turkki otti peräti kaksitoista Suomea enemmän lukemien oltua 37-49.

– Turkki oli tänään odotetun kova. He eivät antaneet viimekertaisen toistua ja pistivät kovan lyöntimyllyn päälle. Hyvien vastaanottojen jälkeen 73 prosenttia tappoja ilman virheitä kertoo kaiken oleellisen. Meiltäkin oli hyvää taisteluilmettä kyllä läpi ottelun, mutta sillä on pelkästään vaikeeta näitä pelejä voittaa Turkin tasoisia porukoita vastaan Huomenna kuitenkin mennään täysillä Romaniaa vastaan ja taas on mahdollisuus kehittyä pikkaisen paremmaksi, kommentoi Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Turkki lähti otteluun toki selkeänä suosikkina. Suomelta jo yksi erävoitto olisi ollut hyvä saavutus selkeästi parempaa joukkuetta vastaan.

Suomi pelaa tiistaina vielä Romaniaa vastaan ennen kuin edessä on kotimatka. Romania-ottelussa Suomella on vielä tilaisuutensa näyttää, että kovempi vastustaja on haastettavissa kunnolla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Taas tappio – Suomi jäänee EM-lentiksessä alkulohkoon

Kommentoi Facebookissa