Suomi päätti EM-lentiksen voittoon – turnaus olisi voinut mennä paremminkin

Suomi pelaa naisten lentopallon EM-kisoissa toista kertaa peräkkäin (Kuva AOP)

Suomi pelaa naisten lentopallon EM-kisoissa toista kertaa peräkkäin. (Kuva AOP)

Suomi voitti lentopallon EM-kisojen päätösottelussaan Romanian erin 3-1. Jatkopaikkaan voitto ei kuitenkaan riittänyt.

LENTOPALLO Suomen naisten lentopallomaajoukkue voitti EM-kisojen viimeisessä ottelussaan Romanian erin 3-1. Voitto ei vienyt Suomea jatkoon, mutta turnauksensa Suomi päätti kuitenkin vahvaan esitykseen.

Romania voitti ensimmäisen erän 25-18. Sen jälkeen Suomi napsi kolme erävoittoa lukemin 25-22.

– Tulihan se voitto tähänkin turnaukseen. Olen kyllä todella ylpeä pelaajista tänään, vaikka tavoite oli jo karannut käsistä, niin ylpeys ei antanut pelata huonosti ja haluttiin päättää kesän viimeinen päivä voitollisesti, kommentoi Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi Lentopalloliiton tiedotteessa.

Romania-ottelu oli Suomelta hieno esitys. Mutta enemmänkin turnauksesta oli otettavissa. Avausottelun niukka 2-3 -tappio Ruotsille maksoi Suomelle käytännössä jatkopaikan

– Urheilun karvasta kalkkia tietysti se, että tarvittavia paikkoja tarjottiin sekä Ruotsi- että Ukraina-peleissä, mutta sepä tämän urheilun suola onkin. Tiukat tilanteet ja tunteet, joita ei toimistotöissä vaan pääse kokemaan, Kangasniemi kommentoi.

Voitot ovat olleet Suomelle lentopallon naisten EM-kisoissa toki harvinaista herkkua. Itse asiassa voitto Romaniasta oli Suomelle vasta kolmas koko turnaushistoriassa. Länsi-Saksan Suomi oli voittanut 1977 ja Ranskan 2019.

Suomi sijoittui lohkossaan viidenneksi, kuten edellisissä EM-kisoissakin 2019. Taso on pysynyt kahdessa vuodessa suunnilleen samana, vaikka alisuorituksia kovissa paikoissa tämän vuoden EM-kisoissa liikaa olikin.

Suomi pelasi 2019 naisten lentiksen EM-kisoissa ensi kertaa 30 vuoteen. Kisapaikka mahdollistui, kun osanottajamaiden määrä aiemmasta 16:sta nostettiin 24:ään.

Suomella on Kaisa Alangon, Anna Czakanin ja Piia Korhosen kaltaisia huippupelaajia, jotka ovat vieneet maajoukkuetta eteenpäin. Mutta seuraava askel, eli pääsy alkulohkosta EM-kisoissa jatkoon, jäi vielä haaveeksi.

Kun Suomi etenee EM-kisoissa jatkopeleihin eli 16 parhaan joukkoon, voidaan silloin korostetusti osoittaa, että eteenpäin on menty, kun paikka on saavutettu EM-kisojen aiemman osanottajamäärän sisään.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen tie nousee pystyyn – Turkki suorastaan murskaava

Kommentoi Facebookissa