Mies tuomittiin ex-vaimonsa vainoamisesta – ”Käy niin kuin paimenen vaimolle”

Käräjäoikeus ei uskonut miehen selityksiä.

Käräjäoikeus ei uskonut miehen selityksiä. (Kuva Fotolia)

Mies väitti, että asianomistaja ja hänen sukunsa ovat lavastaneet uhkailut.

VAINOAMINEN Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 40-vuotiaan miehen sakkoihin entisen vaimonsa vainoamisesta. Mies oli lähettänyt ex-puolisolleen uhkaavia viestejä ja viitannut niissä jopa tappamiseen.

Entisen puolison kertoman mukaan viestit olivat loukkaavia ja uhkaavia, ja ne aiheuttivat hänessä pelkoa ja ahdistusta. Eräässä viestissä mies uhkaili: ”Sinulle pitää käydän niin kuin paimenen vaimolle on käynyt.” Käräjäoikeuden käsityksen mukaan uhkaus viittaa tapaukseen, jossa paimen oli tappanut vaimonsa.

Mies viestitteli muun muassa Facebookissa. Hän kiisti, että kyseinen profiili on hänen luomansa. Mies kertoi, ettei hän edes osaa käyttää Facebookia. Oikeus ei päässyt vertaamaan miehen Facebookin profiilikuvaa sekä nykyistä ulkomuotoa elävässä elämässä, koska syytetyllä oli maski kasvoillaan.

Viestien lähettelyn aikoihin mies oli Alankomaissa, minne hänet oli oman kertomansa mukaan häädetty. Vainoamisesta syytetty mies myös väitti, että asianomistaja ja hänen sukunsa ovat lavastaneet uhkailut turvapaikan hakemiseen liittyvistä syistä.

Käräjäoikeus ei uskonut miehen selityksiä.

– Varteenotettavaa epäilystä syyllisyydestä ei jäänyt, oikeus toteaa.

Pariskunta on ollut naimisissa useita vuosia, ja heillä on yhteisiä lapsia. Mies on tuomittu vuonna 2016 vaimonsa pahoinpitelystä. Sen jälkeen hänet on määrätty kaksi kertaa lähestymiskieltoon.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 40-vuotiaan miehen 40 kuuden euron päiväsakkoon sekä maksamaan ex-vaimolleen 450 euroa korvausta kärsimyksistä.

Lue myös: Mies alisti salakuljettamaansa puolisoa – valvoi liikkumista, uhkaili ja määräsi milloin uhri sai puhua

Kommentoi Facebookissa