Naisleijonat avasi voittotilinsä MM-kisoissa – ”Olen tyytyväinen vain ensimmäiseen erään”

Naisleijonat juhlii maalia Venäjä-ottelussa (Kuva: Tiina Puputti / Jääkiekkoliitto)

Naisleijonat juhlii maalia Venäjä-ottelussa. (Kuva Tiina Puputti/ Jääkiekkoliitto)

Suomi voitti naisten MM-jääkiekossa Venäjän maalein 4-0. Selkeistä voittolukemista huolimatta Suomi oli välillä ahtaalla.

JÄÄKIEKKO Naisleijonat voitti jääkiekon MM-kisoissa Calgaryssa keskiviikkona Venäjän joukkueen maalein 4-0. Lukemat eivät kertoneet ottelusta aivan koko totuutta, sillä Venäjä piti Suomea toisessa erässä kovilla.

Suomi oli johtanut ensimmäisen erän jälkeen 3-0. Sen jälkeen ote löystyi ja Venäjä otti kuskin paikan. Suomen erinomainen maalivahti Anni Keisala ei ollut kuitenkaan yllätettävissä ja pari kertaa venäläiset osuivat tolppaan.

– Olen tyytyväinen vain ensimmäiseen erään. Anni Keisala pelasti meidät, totesi Suomen joukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen.

Mustonen korosti, että joukkueella oli liiallinen hyvänolon tunne ensimmäisen erän jälkeen.

– Eka erä oli loistava. Sitten katosi kaikki. Tyypillistä nuorehkolle joukkueelle. Näkyi, että turpaan tuli niin että tukka lähti kakkosessa. Uuden joukkueen prosessissa tyypillisiä, mutta MM-kisoissa ei ole varaa.

Suomen ykkösketju, Petra Nieminen, Susanna Tapani, Michelle Karvinen vastasi kahdesta ensimmäisestä maalista. Kolmannessa erässä Nieminen teki ottelun toisen maalinsa laitettuaan kiekon Venäjän maalivahdin selän kautta sisään.

– Meidän ykkösketju ratkaisi pelin. Sen näki sokea mummokin, miten kovan luokan pelaajia he ovat, Mustonen kommentoi ykkösketjun pelaajistaan.

Mustonen toi esille ottelun muitakin onnistujia.

Nelli Laitinen on pelannut elämänsä parasta peliään pakkipäässä. Sofianna Sundelin on pelannut loistavan turnauksen. Sanni Vanhanen pelaa 16-vuotiaana loistavaa peliä taktisesti.

Torstaina Suomi pelaa alkusarjan päätösottelunsa Sveitsiä vastaan. Sitten alkaa valmistautuminen puolivälierään, jossa mennään kerrasta poikki -menetelmällä.

– Puolivälierissä tulee vastaan todennäköisesti Tshekki, joka on Venäjää parempi. Tollaisella esityksellä tulee kyllä turpaan. Tshekki on Euroopan kovin vastustaja meille tällä hetkellä, Mustonen ennakoi puolivälierähaastetta.

Mustonen korostaa, että turnauksessa menestyy, jos pystyy parantamaan peliään turnauksen edetessä ja pelaamaan parhaalla tasolla suurimman osan ottelusta.

– Nousujohteinen trendi tulee, kun pystyy pelaamaan useamman minuutin hyvää lätkää. Jos päästään 50 minuutinkin tienoille, niin ollaan vahvoilla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ei revanssia edellisestä MM-finaalista – USA nollasi Naisleijonat

Kommentoi Facebookissa