Ei revanssia edellisestä MM-finaalista – USA nollasi Naisleijonat

Naisleijonat ja Yhdysvallat kaukalossa Calgaryssa (Kuva: Tiina Puputti / Jääkiekkoliitto)

Naisleijonat ja Yhdysvallat kaukalossa Calgaryssa. (Kuva:Tiina Puputti/ Jääkiekkoliitto)

Yhdysvallat voitti Naisleijonat 3-0. Suomella oli hyökkäyspelissään isoja ongelmia vastustajan dominoitua tapahtumia.

JÄÄKIEKKO Hallitseva maailmanmestari Yhdysvallat päihitti Naisleijonat maalein 3-0 Kanadan Calgaryssa pelatussa MM-kisojen alkusarjan ottelussa. Suomella ei ollut hyökkäyspelissä paljoa jakoa amerikkalaisten dominoitua kiekonhallintaa.

Naisleijonien kokenut kippari Jenni Hiirikoski ei kaunistellut totuutta joukkueensa vaisun hyökkäyspelin osalta.

– Teimme kovasti hommia omassa päässä, mutta hyökkäyspeliä on parannettava todella paljon, Hiirikoski korosti kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n tv-haastattelussa.

Meeri Räisänen pelasi Suomen maalilla loisto-ottelun torjuttuaan 36 kertaa. Ilman Räisäsen vahvaa panosta lukemat olisivat saattaneet olla paljonkin rumemmat.

– USA:lla on todella kova hyökkäys. Se pystyy viimeistelemään välittömästi, jos sille annetaan vähänkin liikaa tilaa. Se nähtiin tänään, Hiirikoski painotti.

Jopa maailman parhaaksi maalivahdiksi arvioitu Noora Räty ei siviilityökiireidensä takia kyennyt osallistumaan MM-kisoihin, mutta maalivahtipeliin Suomi ei ole toistaiseksi kompastunut. Anni Keisala ja Meeri Räisänen ovat molemmat pelanneet loistavasti pitäen Naisleijonia pystyssä.

Keisalalle kirjattiin Kanada-ottelussa 39 torjuntaa. Räisänen torjui Yhdysvaltoja vastaan siis 36 kertaa.

– Odotimme kovaa peliä ja kovaa he tulivatkin heti alussa ja koko pelin. Tiesin, että USA tulee pyörittämään peliä kovaa hyökkäyspäässä. Yritin vain keskittyä omaan hommaani. Tulee paljon maskia, vetoja takaa ja ohjureita, pyrin vain keskittymään ja löytämään ne kiekot sieltä, Räisänen sanoi Discovery+:n haastattelussa.

Ottelun luonteesta kertoo paljon se, että Nicole Hensley joutui yhdysvaltalaisten tolppien välissä torjuntatöihin ainoastaan kymmenen kertaa. Jos on ollut USA:n hyökkäys rautaa, niin samaa voidaan sama joukkueen puolustuspelistä kapeassa kaukalossa. Joukkue ei ole päästänyt yhtään maalia.

Suomen pistetili näyttää kahden ottelun jälkeen nollaa. Kanada oli ensimmäisessä ottelussa Naisleijonia vahvempi lukemin 5-3.

Suomen seuraava vastustaja Venäjä otti toisessa ottelussaan Kanadalta takkiin 1-5. Ensimmäisessä ottelussaan Venäjä oli voittanut Sveitsin 3-1.

Suomi pelaa Venäjää vastaan keskiviikkona. Ottelu alkaa kello 21 Suomen aikaa. Torstaina Suomi pelaa Sveitsiä vastaan myöskin kello 21 alkaen.

Suomi pelaa ylemmässä alkusarjassa ja pääsee varmasti ensi lauantaina pelattaviin puolivälieriin. Parempi sijoitus alkusarjassa taannee helpomman puolivälierävastustajan.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Naisleijonien upea taistelu ei riittänyt – ”Pelasimme maailman parasta vastaan”

Kommentoi Facebookissa