Naisleijonien upea taistelu ei riittänyt – ”Pelasimme maailman parasta vastaan”

Naisleijonat tositoimissa Calgaryn MM-kisoissa Kanadaa vastaan (Kuva Tiina Puputti / Jääkiekkoliitto)

Naisleijonat tositoimissa Calgaryn MM-kisoissa Kanadaa vastaan. (Kuva Tiina Puputti/ Jääkiekkoliitto)

Kanada voitti Naisleijonat jääkiekon MM-kisojen avausottelussa 5-3.

JÄÄKIEKKO Suomi kärsi Kanadalle tappion maalein 3-5 naisten MM-kisojen avausottelussaan Calgaryssa Kanadaa vastaan. Suomi oli johtanut ottelua 2-0, mutta vastustaja oli lopulta aivan liian kova.

Nelli Laitinen maalasi Suomen johtoon jo kahden minuutin jälkeen. Minnamari Tuominen teki toisen maalin, kun pelattu oli kuusi minuuttia.

Toisessa erässä Kanada voitti laukaukset 25-2 ja nousi tasoihin. Kolmannessa erässä Kanada meni johtoon, mutta Elisa Holopainen tasoitti vielä 3-3:een. Vain 25 sekuntia Holopaisen maalin jälkeen Sarah Fillier teki Kanadalle neljännen maalin, eikä Naisleijonat enää noussut.

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen voi olla kuitenkin ylpeä omistaan.

– Pelasimme kenties maailman tämän hetken parasta joukkuetta vastaan. Kanada on vahva joukkue, kun he saavat momentumin päälle, kuten he nyt tekivät toisessa erässä. Olimme parempia ensimmäisessä erässä. Pelasimme upean erän, mutta ei ollut yllätys, miten he (Kanada) pelasivat toisessa erässä, Mustonen painotti kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n verkkosivuilla.

– Mutta meillä on MM-kisoissa kahdeksan ensikertalaista, joten ei voida odottaa, että hallitsemme. Meillä on menossa sukupolvenvaihdos, joten olen varsin tyytyväinen siihen, miten joukkue pelasi, Mustonen jatkoi.

Kanada vei toisen erän laukaukset siis peräti 25-2. Numerot olisivat saattaneet olla paljon rumemmat ilman Suomen maalivahdin Anni Keisalan loistopeliä.

– Toinen erä oltiin tiejyrän alla. He saivat momentumin ja olihan se melkoinen pesukone. Säilyttiin hengissä, ei kuoltu, Mustonen tiivisti ottelun alun Discoverylla.

Suomi oli alakynnessä, mutta ei kokenut murskatappiota. Ottelussa Suomi sai heti mittarin turnauksen kovimmasta tasosta.

– Turnauksen teema on se, että koko ajan parannetaan pikkasen. Ryhmässä on loistava fiilis. Me pystymme vielä parantamaan pelillisesti. Ehkä meidän luisteluvoimamme on se, joka kantaa meidät mitaliotteluihin, Mustonen arvioi.

Suomi kohtaa seuraavassa ottelussaan Yhdysvallat. Ottelu käynnistyy Suomen aikaa maanantain vastaisena yönä klo 4.30.

Suomi kohtaa alkusarjassa myös Venäjän ja Sveitsin. Puolivälierävastustaja ratkeaa alkusarjasijoituksen perusteella, joten pakkovoitto Naisleijonilla on edessään vasta viidennessä ottelussaan.

Hallitseva maailmanmestari Yhdysvallat aloitti turnauksensa voittoisasta kaadettuaan Sveitsin 3-0. Alemmassa alkusarjassa Tshekki murjoi Tanskan 6-1.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: MM-kisat viimein käyntiin – Naisleijonat tositoimissa Calgaryssa

Kommentoi Facebookissa