Mercedes vahvisti Valtteri Bottaksen jatkosopimuksen! – ”Tavoitteena maailmanmestaruus”

Valtteri Bottaksen ura jatkuu Mercedes-tallissa myös 2020.

Valtteri Bottaksen ura jatkuu Mercedes-tallissa myös 2020. (Kuva AOP)

Valtteri Bottas jatkaa Mercedeksellä Lewis Hamiltonin tallikaverina myös kaudella 2020.

FORMULA 1 Torstaina Belgian Spassa vahvistettiin virallisesti, että Valtteri Bottas jatkaa Mercedeksen F1-tallissa ensi kaudellakin. Bottaksen sopimus olisi ollut katkolla vuoden lopussa, mutta Mercedes päätyi lopulta jatkamaan pestiä vielä vuodella.

– Olen todella iloinen ja ylpeä siitä, että olen tiimissä neljännenkin kauden ajan. Haluan kiittää koko tiimiä luottamuksesta, Bottas kommentoi Mercedeksen tiedotteessa.

Bottas on voittanut Mercedeksellä kolmen kauden aikana viisi kisaa, mutta enemmän hän on päässyt otsikoihin pettymysten takia. Lewis Hamilton on yhä Mercedeksen selkeä ykkösmies.

Bottas katsoo kuitenkin kehittyneensä kuljettajana Mercedes-vuosiensa aikana.

– Suoritustasoni on kohentunut vuosi vuodelta. Tämä sopimus on hyvä tapa aloittaa loppuvuosi 2019 lentävästi. Tavoitteenani on voittaa Formula ykkösten maailmanmestaruus ja luotan siihen, että Mercedes on paras paikka tavoitteen toteuttamiseen, Bottas ilmoittaa.

Bottas voitti GP3-mestaruuden 2011 ja nousi F1-ajajaksi Williams-talliin 2013. Hän saavutti Williamsilla 2013-16 useita palkintosijoja ja nousi Mercedekselle 2017, kun talli tarvitsi korvaajan Nico Rosbergille, joka yllättäen lopetti uransa maailmanmestarina 2016.

Mercedeksen Bottas on auttanut kolmeen perättäiseen merkkimestaruuteen. Hän on tullut tutuksi myös ailahtelevuudestaan. Sen takia Mercedes harkitsikin pitkään Bottaksen korvaamista ensi kaudella Esteban Oconilla.

Kauden 2021 suunnitelmat ovat Mercedeksellä täysin auki. Se johtuu siitä, ettei F1:n uutta osallistumissopimusta ole tallien puolesta vielä allekirjoitettu.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jääkö Kimi Räikkönen Belgian F1-kisasta sivuun? – ruotsalaiskuski pyydettiin hätiin

Kommentoi Facebookissa