Jääkö Kimi Räikkönen Belgian F1-kisasta sivuun? – ruotsalaiskuski pyydettiin hätiin

Alfa Romeon kuljettajat Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi

Alfa Romeon kuljettajat Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi. (Kuva AOP)

Marcus Ericsson saattaa ajaa Belgian Span osakilpailussa Kimi Räikkösen tilalla.

FORMULA 1 Alfa Romeon ruotsalainen reservikuljettaja Marcus Ericsson on paikalla tulevana viikonloppuna Span radalla ajettavassa Belgian F1-osakilpailussa. Alfa Romeo ei tosin ole vielä kertonut syytä tähän, mutta useiden lähteiden mukaan hän mahdollisesti korvaa Kimi Räikkösen.

Viime kaudella Sauberin F1-tallissa kilpailleen Ericssonin oli määrä ajaa tänä viikonvaihteena Indy-sarjan osakilpailu Portlandissa. Hän matkusti kuitenkin Yhdysvaltain länsirannikolla sijaitsevan Oregonin osavaltion sijaan Belgiaan.

Ericssonia ajattava Schmidt Peterson Motorsports on kutsunut Conor Dalyn ruotsalaisen korvaajaksi.

– Ericsson vapautettiin tehtävistään Alfa Romeo Racingin pyynnön perusteella, ruotsalaiskuljettajan Indy-tiimistä on vahvistettu Motorsport.com-sivustolle.

Racer-sivusto uutisoi torstaiaamuna, että Ericsson korvaisi Belgiassa Alfa Romeon vakiokuljettajista joko Antonio Giovinazzin tai Kimi Räikkösen. Autosportin mukaan Ericsson ajaisi tarvittaessa Räikkösen tilalla.

– Lähteet ovat viitanneet, että voi olla ongelma, joka estää Kimi Räikkösen kilpailemisen. F1-säännöt sallivat tiimien päättää perjantaina, ketkä ajavat harjoituksissa, joten se jättäisi Alfalle enemmän aikaa, jos Span ekspertti Räikkönen haluaa silti osallistua, Autosport kirjoittaa.

Alfa Romeo ei vielä ole puhunut sanallakaan Ericssonista, vaikka tämä on paikan päällä Spassa siitä huolimatta, että hänen oli määrä ajaa Indy-sarjan osakilpailu viikonvaihteessa Portlandissa.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Valtteri Bottas saa upean synttärilahjan – ura jatkuu Mercedeksellä

Kommentoi Facebookissa