Valtteri Bottas saa upean synttärilahjan – ura jatkuu Mercedeksellä

Valtteri Bottas tuulettaa onnistumistaan.

Valtteri Bottas tuulettaa onnistumistaan. (Kuva AOP)

Valtteri Bottas jatkaa Mercedeksellä myös kaudella 2020.

FORMULA 1 Valtteri Bottaksen jatkopesti Mercedeksen F1-tallissa 2020 on useiden lähteiden mukaan varmistunut. Mercedes julkistanee sopimuksen ennen ensi viikon sunnuntaina ajettavaa Belgian F1-osakilpailua. Mahdollisesti jo ensi keskiviikkona Bottaksen 30-vuotissynttäreiden kunniaksi.

Viime vuoden kesällä Mercedes teki Bottaksen kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen. Sopimukseen sisältyi optio lisävuodesta, mutta optiotaan Mercedes ei käyttänyt ennen takarajaa kesä-heinäkuun vaihteessa 2019.

Mercedes harkitsi Bottaksen korvaamista varakuljettajallaan Esteban Oconilla. Bottas vahvistikin, että hänellä itsellään on useampi varasuunnitelma, jos jatko Mercedeksellä ei toteudu.

Bottaksella kaksi viimeistä kesätaukoa edeltänyttä kisaa Saksassa ja Unkarissa menivät pieleen hänen omien mokiensa takia, mutta jatkon suhteen virheillä ei ollut enää vaikutusta. Mercedes ei tee päätöstään parin epäonnistuneen kisan takia.

Julkisuudessa on esitetty väitteitä, ettei Bottas ensi kaudella jatkaisi Mercedeksellä. Tällaista väitti muun muassa entinen Mercedes-kuski Nico Rosberg sisäpiirilähteisiinsä vedoten.

Ocon palaa ensi kaudella F1:ssä kilpakuljettajaksi. Hän saa paikan Renaultilta. Toisena Renault-kuskina jatkaa Daniel Ricciardo.

Renaultin tämän kauden kilpakuljettaja Nico Hülkenberg vaihtaa leiriä. Hän on tekemässä sopimuksen Haas-tallin kanssa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Miten käy Valtteri Bottaksen? – tuorein huhu valoisampi

Kommentoi Facebookissa