Miten käy Valtteri Bottaksen? – tuorein huhu valoisampi

Valtteri Bottaksen sopimus Mercedeksen kanssa umpeutuu tämän kauden jälkeen.

Valtteri Bottaksen sopimus Mercedeksen kanssa umpeutuu tämän kauden jälkeen. (Kuva AOP)

Valtteri Bottaksen jatko Mercedeksellä on Auto Bild -lehden mukaan varmistumassa.

FORMULA 1 Mercedes ei edelleenkään ole vahvistanut, jatkaako Valtteri Bottas ensi kaudella tallin kuljettajana. Tallipomo Toto Wolff kommentoi elokuun alussa Unkarin osakilpailun yhteydessä, että päätös tehtäneen elokuun aikana.

Bottaksen tilalle on ehdolla Mercedeksen testi- ja varakuljettaja Esteban Ocon. Vuoden 2016 F1-maailmanmestari Nico Rosberg kertoi jo sisäpiiritiedostaan, jonka mukaan Bottas ei jatkaisi Mersulla ensi kaudella.

Virallista vahvistusta Rosbergin väitteelle ei ole tullut. Saksalaislehti Auto Bild uutisoi keskiviikkona, että Ocon olisikin siirtymässä ensi kaudeksi Renault-talliin. Jos väite pitää paikkansa, tietäisi Valtteri Bottakselle käytännössä varmaa jatkosopimusta Mercedekselle.

– Tallipäällikkö Wolff päästäisi Oconin Renaultille vain siinä tapauksessa, mikäli on päättänyt tehdä jatkosopimuksen Valtteri Bottaksen kanssa, Auto Bild kirjoittaa.

Mercedeksellä olisi yhä optio Oconin palveluksiin tulevaisuudessa. Mercedes haluaa antaa Oconille kuitenkin ajotuntumaa ja Renault on valmis ottamaan lupaavan ranskalaiskuskin riveihinsä.

Daniel Ricciardo jatkaa Renaultilla ensi kaudella. Oconin tieltä Renaultilta pois on siirtymässä Nico Hülkenberg, jonka on huhuttu neuvotelleen Haas-tallin kanssa.

Formula ykkösten kesätauko jatkuu ensi viikolle saakka. Seuraava osakilpailu ajetaan Belgian Spa-Francorchampsin radalla 1. syyskuuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Red Bullilta kova ratkaisu – kuljettajaa vaihdettiin

Kommentoi Facebookissa