Red Bullilta kova ratkaisu – kuljettajaa vaihdettiin

Red Bull on vaihtanut kuljettajaa. Alexander Albon korvaa Pierre Gaslyn.

Red Bull on vaihtanut kuljettajaa. Alexander Albon korvaa Pierre Gaslyn. (Kuva Red Bull).

F1-talli Red Bull vaihtoi kuljettajaa, Alexander Albon ottaa Pierre Gaslyn paikan.

FORMULA 1 Formula ykkösissä on tapahtunut kauden ensimmäinen kuljettajavaihdos. Red Bull -talli vahvisti maanantaina korvaavansa ranskalaisen Pierre Gaslyn thaimaalaiskuski Alexander Albonilla.

Gasly ei saa potkuja Formula ykkösistä. Hän ajaa loppukauden Red Bull -konsernin kakkostallissa Toro Rosson autolla. Gasly ajoi Toro Rossolla aiemmin 2017-2018.

Yllätyksenä Red Bullin päätöstä Gaslyn syrjäyttämisestä ei voi pitää. Tallin kuljettajista Max Verstappen on kerännyt 12 kisassa 181 ja Gasly vain 63 pistettä. Pitkälti Gaslyn syytä on, että valmistajien pisteissä Red Bull on kolmantena Ferrarin perässä, vaikka potentiaalia olisi kakkospaikalle.

Sen sijaan on yllättävää, että Albon nostetaan Red Bullin ykköstalliin. Toisella Toro Rosson kuskilla Daniil Kvyatilla on paljon enemmän kokemusta kuin Albonilla. Hockenheimin sadekisassa Kvyat ajoi peräti kolmanneksi.

– Red Bull on ainutlaatuisessa asemassa. Meillä on neljä lahjakasta sopimuskuljettajaa, joita voimme siirtää Red Bullin ja Toro Rosson välillä. Red Bull -tiimi käyttää seuraavat yhdeksän osakilpailua arvioidakseen Alexin suorituskyvyn tehtäessä päätöstä siitä, kuka ajaa kaudella 2020 Maxin rinnalla, päätöstä perustellaan Red Bullin tiedotteessa.

Gasly epäonnistui pitkälti siitäkin syystä, että Red Bullin tiimi on rakennettu vahvasti Verstappenin ympärille. Autonsuunnittelussa Verstappenin erityistarpeet on otettu huomioon.

Albon joutuu kovaan paikkaan. Mikäli Verstappen päihittää hänet mennen tullen, kuten kävi Gaslylle, lienee hänen paikkansa Formula ykkösissä vaarassa.

Albonin ensimmäinen tulikoe Red Bullilla on elo-syyskuun vaihteessa Belgiassa Span radalla. Heti viikkoa myöhemmin ajetaan Italian Monzassa.

Span ja Monzan kisojen jälkeen voidaan jo arvioida, tekikö Red Bull järkevän ratkaisun.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mercedes-pesti uhkaa päättyä – Mikä voisi olla Valtteri Bottaksen b-suunnitelma?

Kommentoi Facebookissa