Mercedes-pesti uhkaa päättyä – Mikä voisi olla Valtteri Bottaksen b-suunnitelma?

Valtteri Bottaksen sopimus Mercedeksen kanssa umpeutuu tämän kauden jälkeen.

Valtteri Bottaksen sopimus Mercedeksen kanssa umpeutuu tämän kauden jälkeen. (Kuva AOP)

Voisiko Valtteri Bottas päästä kaudelle 2020 Renaultille?

FORMULA 1 Mercedes päättänee elokuun aikana, kuka Lewis Hamiltonin tallikaverina ajaa ensi kaudella. Ex-mestari Nico Rosberg ehti jo ilmoittaa kuulleensa sisäpiirilähteistä, että Esteban Ocon korvaisi Valtteri Bottaksen tämän kauden jälkeen.

Bottas itse ilmoitti viime viikonloppuna Unkarissa, että hänellä on varasuunnitelmia, jos Mercedes ei jatka yhteistyötä. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff puolestaan kertoi heinäkuussa, että Bottasta kohtaan löytyy kiinnostusta muista tiimeistä.

Mikä tiimi Bottaksen b-vaihtoehtona voisi sitten olla? Jos Sebastian Vettel päättäisi lähteä Ferrarilta, kelpaisiko Bottas hänen tilalleen?

Todennäköisesti Vettel tulee kuitenkin jatkamaan Ferrarilla ensi kaudellakin. Hänen sopimuksensa on sen verran rahakaskin, ettei hänen olisi järkevää sitä irtisanoa. Vettelin kokemus tuo myös arvokasta apua Ferrarin suurlupaukselle Charles Leclercille.

Potentiaalinen vaihtoehto Bottakselle voisi olla Renault. Toistaiseksi Renaultilla on sopimus ensi kaudesta vain Daniel Ricciardon kanssa. Nico Hülkenbergin jatkosta talli ei ole tehnyt päätöstä.

Olisiko Bottas syynä Renaultin Hülkenberg-jahkailuun? Se ainakin tiedetään, että Renault oli kiinnostunut Bottaksen palkkaamisesta 2016. Jos Nico Rosberg ei olisi lopettanut uraansa 2016, olisi Bottas saattanut siirtyä Williamsilta Renaultille 2018.

Ensi kaudella Bottaksen potentiaalisia vaihtoehtoja voisivat olla myös Haas tai Williams. Haas ei ole tyytyväinen nykyisiin kuskeihinsa Romain Grosjeaniin ja Kevin Magnusseniin. Bottas olisi kuljettajana parempi vaihtoehto.

Williams on Bottakselle tuttu talli vuosilta 2013-2016. Robert Kubican pesti Williamsilla tuskin jatkuu ensi kaudella, joten Bottas voisi saada hänen paikkansa.

Se on selvää, että Mercedes-yhteistyön päättyminen tietäisi Bottakselta siirtymistä huonompaan talliin. Mutta vuonna 2021 Formula ykkösten tekniset säännöt muuttuvat. F1-sarjaan isoja summia panostava Renault saattaisi silloin nousta kärkitalliksi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottaksen tilanne näyttää synkältä – Nico Rosberg lisäsi löylyä kiukaalle!

Kommentoi Facebookissa