Vuoden nuori muotoilija on Laura Väre – ”Hieno esimerkki määrätietoisesta ja luovasta muotoilijasta”

Laura Väre on juuri valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston kalustesuunnittelun koulutusohjelmasta.

Laura Väre on juuri valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston kalustesuunnittelun koulutusohjelmasta. (Kuva Aleksi Tikkala)

Palkintojuryn mukaan Laura Väre on onnistunut tuomaan perinteiseen kalustemuotoiluun uusia tuulia.

MUOTOILU Laura Väre (synt. 1989) on helsinkiläinen muotoilija, joka on juuri valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston kalustesuunnittelun koulutusohjelmasta. Ennen Aaltoa Väre on valmistunut metalliartesaaniksi ja opiskellut kalustemuotoilua Lahden Muotoiluinstituutissa. Hän on työskennellyt opintojensa ohessa itsenäisenä suunnittelijana erilaisten muotoiluprojektien parissa jo usean vuoden ajan.

Palkintojuryn mukaan Laura Väre on hieno esimerkki määrätietoisesta ja luovasta nuoresta muotoilijasta, joka on onnistunut tuomaan perinteiseen kalustemuotoiluun uusia tuulia. Tekeminen on ollut määrätietoista ja eteenpäin pyrkivää sekä Suomessa että ulkomailla.

Väreen tuotannossa on havaittavissa selkeä ja kiinnostava oma kädenjälki, joka ulottuu myös viestintään muodostaen ehyen ja uniikin brändin. Laura Väreen työ on monipuolista käsittäen useita sisustukseen liittyviä tuotesegmenttejä, kuten perinteisiä kalusteita, naulakoita ja valaisimia. Tuotteissa on usein hienoja toiminnallisia oivalluksia ja uusia tekniikoita ja erilaisia materiaaleja on käytetty monipuolisesti sekä innovatiivisesti.

Design Forum Finlandin Vuoden nuori muotoilija -palkinto on perustettu vuonna 2000 ja se jaetaan nyt 18. kerran. Palkinto voidaan myöntää yhdelle tai useammalle henkilölle tai ryhmälle, joka on osoittanut uutta luovaa näkemystä ja osaamista muotoilun alalla. Tunnustuksen tarkoituksena on kannustaa nuoria muotoilijoita tinkimättömään ja omaleimaiseen työskentelyyn.

Palkinto on suuruudeltaan 5 000 € ja vuosina 2018–2020 siihen kuuluu lisäksi Institut finlandais’n – Suomen Ranskan instituutin – IF Studios -vierailuohjelma Pariisissa. IF Studios -vierailuohjelma tukee suomalaisten taiteilijoiden, kuraattoreiden ja muiden luovien alojen tekijöiden kansainvälistymistä Ranskassa. Institut finlandais’n vuosi 2020 käynnistyy vuoden 2019 nuoren muotoilijan Laura Väreen vierailulla IF Studioissa ja palkintonäyttelyllä Pariisissa.

Palkintojuryyn vuonna 2019 kuuluivat toimitusjohtaja Petteri Kolinen Design Forum Finland, taiteen maisteri Mikko Paakkanen, muotoilija Saara Renvall Creative Studio Renvall ja johtaja Johanna Råman Institut finlandais.

  • Laura Väreen palkintonäyttely on avoinna Lokal + -galleriassa Helsingissä 4.–15.9.

Lue myös: Kaj Franck -muotoilupalkinto Tapio Anttilalle – ”Oivaltavia toiminnallisuuksia ja erinomainen ergonomia”

Kommentoi Facebookissa