Al-Holin leiriltä tuodut lapset ovat nyt Suomessa – ”Operaatio lentokentällä on ohi”

Eri medioiden tietojen mukaan kyseessä oli kuvan kaltainen suomalaisen Jyhtiön liikelentokone, joka saapui lauantaina Irakin Erbilistä Helsinkiin.

Eri medioiden tietojen mukaan kyseessä oli kuvan kaltainen suomalaisen yhtiön liikelentokone, joka saapui lauantaina Irakin Erbilistä Helsinkiin. (Kuvituskuva AOP)

Lapset luovutettiin laskeutumisen jälkeen sosiaali- ja terveysviranomaisille.

ISIS-PALAUTUKSET Viranomaiset vahvistavat, että al-Holin leiristä niin sanottuja Isis-lapsia kuljettanut kone on laskeutunut Suomeen myöhään lauantai-iltana.

Ulkoministeriö vahvisti jo aikaisemmin, että viranomaisten hoivissa on kaksi suomalaista lasta ja tarkoituksena oli kotiuttaa heidät Suomeen.

Mediatietojen mukaan lasten äiti oli kantasuomalainen, joka muutti Suomesta Syyriaan vuonna 2012. Lapset ovat syntyneet Syyriassa ja alle 7-vuotiaita. Äiti kuoli tiettävästi pommituksissa ja lapset ovat olleet leirillä kahden muun Suomesta lähtöisin olevan naisen huostassa.

Itä-Uusimaan poliisi tiedotti asiasta Twitterissä:

”Lapset eivät tule näkymään lentoasemalla sivullisille. Kyse on lasten yksityisyydensuojasta ja heidän turvallisuudestaan. Lapset luovutetaan laskeutumisen jälkeen sosiaali- ja terveysviranomaisille.”

Kurdien vartioimalla Isis-taistelijoiden perheistä koostuvalla al-Holin leirillä Syyriassa on kymmenkunta Suomesta lähtenyttä naista, ja heillä noin kolmekymmentä lasta.

Kaikki sujui poliisin mukaan palautuksessa hyvin.

”Operaatio lentokentällä on ohi. Kaikki sujui suunnitelmien mukaan. Lapset ovat sosiaali- ja terveysviranomaisten hallussa.”

Eri medioiden tietojen mukaan kyseessä oli suomalaisen Jetflite-yhtiön liikelentokone, joka saapui lauantaina Irakin Erbilistä Helsinkiin.

Lue myös: Suomen viranomaisten hoivissa kaksi lasta al-Holin leiriltä – UM ei anna yksityiskohtaisia tietoja

 

Kommentoi Facebookissa