Ala-asteen koululaisia karanteeniin – koulun henkilökuntaan kuuluvalla koronavirustartunta

Koko koulun toimintaa ei keskeytetä, koska vain osa henkilökunnasta ja oppilaista on asiantuntijoiden näkemyksen mukaan altistunut.

Koko koulun toimintaa ei keskeytetä, koska vain osa henkilökunnasta ja oppilaista on asiantuntijoiden näkemyksen mukaan altistunut. (Kuvituskuva Fotolia)

Altistuneiden perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät olleet lähikontaktissa sairastuneeseen.

KORONAVIRUS HUS:ssa todettiin 8.3.2020 koronavirustartunta työikäisellä naisella, joka kuuluu Lauttasaaren ala-asteen henkilökuntaan. Tartunta liittyy perjantai-iltana todettuun tartuntaan, mitä ennen tartunnan saaneella ei ole ollut tietoa koronavirustartunnan mahdollisuudesta.

Todetun tartunnan vuoksi THL:n, HUS:n ja Helsingin kaupungin asiantuntijat ovat tehneet päätöksen, että Lauttasaaren ala-asteella asetetaan altistuksen vuoksi kotikaranteeniin luokkien 3E ja 3F oppilaat sekä alle 10 henkilökunnan jäsentä kahdeksi viikoksi. Karanteeniin asetettuja on yhteensä noin 60. Koulun oppilaiden vanhemmat ovat saaneet tiedon Wilma-viestillä.

Koko koulun toimintaa ei keskeytetä, koska vain osa henkilökunnasta ja mainittujen luokkien oppilaat ovat asiantuntijoiden yhteisen näkemyksen mukaan altistuneet. Kotikaranteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona, eikä olla kontaktissa kodin ulkopuolisten ihmisten kanssa.

Altistuneiden perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen. He voivat elää ja liikkua normaalisti. Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin hoitamaan lastaan, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Lue myös: Pirkanmaalla lukuisia koronavirukselle altistuneita – yliopistolla ja yläkoulussa

Kommentoi Facebookissa