Alaikäinen poika pakotettiin aseella uhaten autoon – poliisi pyytää tunnistusapua

Poliisin tietojen mukaan teossa käytettiin oheisessa kuvassa näkyvää ajoneuvoa.

Poliisin tietojen mukaan teossa käytettiin oheisessa kuvassa näkyvää ajoneuvoa. (Kuva Poliisi)

Epäillyt pakottivat 15-vuotiaan pojan henkilöauton kyytiin ja anastivat häneltä omaisuutta.

VAPAUDENRIISTO Helsingin poliisin nuorisoryhmä tutkii epäiltyä törkeää vapaudenriistoa ja törkeää ryöstöä. Poliisi kaipaa yleisön apua kolmen henkilön ja ajoneuvon tunnistamiseksi.

Tapaus sattui Itäkeskuksessa maanantaina 20. syyskuuta 2021. Epäillyt pakottivat 15-vuotiaan pojan henkilöauton kyytiin aseella uhaten ja anastivat häneltä omaisuutta. Poliisin tietojen mukaan teossa käytettiin oheisessa kuvassa näkyvää ajoneuvoa.

Kyydissä oli tekoaikaan kolme epäiltyä, joista poliisin saamien tietojen mukaan yksi esiintyy tiedotteessa olevissa kuvissa. Poliisi pyytää tietoja kuvissa olevasta henkilöstä ja ajoneuvosta. Lisäksi vihjeitä kaivataan kahdesta muusta epäillystä.

Kuvissa näkyvä epäilty on noin 16–18-vuotias. Hän on hoikka ja noin 185–195 senttimetriä pitkä. Iho on tumma, ja hänellä oli tekohetkellä pieni parta sekä vähän viiksiä. Hiukset olivat lyhyet, tummat ja kiharat. Yllään hänellä oli harmaat Nike-merkkiset verkkarihousut, mustat tai valkoiset kengät ja takki, jossa oli mustaa, violettia, tummanvihreää ja tummansinistä.

Kuvissa näkyvä epäilty on noin 16–18-vuotiasm hän on hoikka ja noin 185–195 senttimetriä pitkä.
Kuvissa näkyvä epäilty on noin 16–18-vuotiasm hän on hoikka ja noin 185–195 senttimetriä pitkä. (Kuva Poliisi)

Toinen epäilty on noin 16–17-vuotias. Hän on pituudeltaan noin 175-senttinen. Poliisin saamien tietojen mukaan hän on mahdollisesti kurdi- tai arabitaustainen. Hiukset olivat mustat ja kiharat ja ulottuivat silmien kohdalle. Silmienväri on sininen. Tekohetkellä hän oli pukeutunut mustiin vaatteisiin, valkoisiin Niken kenkiin ja päässä oli huppu tai pipo.

Kolmas epäilty on myös noin 16–17-vuotias. Hän on ruumiinrakenteeltaan roteva ja noin 180–185 senttimetriä pitkä. Iho on tummahko ja silmät tummat. Hän oli pukeutunut mustiin housuihin, mustaan takkiin ja mustaan pipoon.

Tiedot epäillyistä ja autosta pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi tai nuorisoryhmän päivystyspuhelimeen 0294 561 200 (ma–su klo 8–16).

  • EDIT 2.11. klo 12: Epäilty ja auto tunnistettiin yleisövihjeiden avulla, joita tuli useita. Poliisi kiittää kansalaisia vihjeistä ja avusta tutkinnassa.

Lue myös: Poliisi löysi käsistään ja jaloistaan sidotun miehen ulkovarastosta – ”Vammoja voidaan luonnehtia vakaviksi”

Kommentoi Facebookissa