Alaikäisiä nuoria epäillään törkeistä ryöstöistä – teoissa mukana myös veitsi ja nyrkkirauta

Teoissa on käytetty veistä ja nyrkkirautaa, mutta asianomistajille ei ole aiheutunut vakavia vammoja.

Teoissa on käytetty veistä ja nyrkkirautaa, mutta asianomistajille ei ole aiheutunut vakavia vammoja. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisin nuorisoryhmä tutkii törkeiden ryöstörikosten sarjaa Helsingissä.

RYÖSTÖT Helsingin poliisilaitoksen nuorisoryhmä tutkii Helsingissä huhtikuussa tapahtunutta ainakin kolmen ryöstörikoksen sarjaa. Epäillyt rikokset, kaksi törkeää ryöstöä ja yksi törkeän ryöstön yritys, tapahtuivat lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 13.–14.4.2019 Helsingin keskustan ja Hakaniemen alueilla.

– Teoissa on käytetty veistä ja nyrkkirautaa, mutta asianomistajille ei ole aiheutunut vakavia vammoja. Tapauksiin liittyen on vangittu kaksi 16-vuotiasta poikaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisilla on syytä epäillä, että tekoja on enemmän kuin nämä poliisin tiedossa tässä vaiheessa olevat tapaukset. Poliisi pyytää mahdollisia muita asianomistajia ilmoittautumaan.

– Teot ovat siinä mielessä poikkeuksellisia, että ne ovat kohdistuneet aikuisiin miehiin. Yleensä alaikäisten ryöstörikokset kohdistuvat toisiin alaikäisiin, Forss jatkaa.

Helsingin poliisilaitoksessa reilun vuoden ajan toimineen nuorisoryhmän yhtenä pääpainopisteenä on alaikäisten tekemiksi epäiltyihin ryöstörikoksiin puuttuminen ja lasten ottaminen mukaan niin sanottuun OmaPoliisi-toimintaan.

– Siinä on ideana keskittää nuoren kaikki rikosepäilyt yhdelle nuorisoryhmän tutkijalle. Poliisi seuraa nuoren tilannetta pidempään ja pyrkii tekemään tiivistä yhteistyötä sosiaaliviranomaisten sekä muiden sidosryhmien kanssa nuoren rikoskierteen katkaisemiseksi.

Asiaan liittyvät havainnot ja lisätiedot pyydetään ilmoittamaan puhelimitse 0295 471 200 tai sähköpostitse nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi.

Lue myös: Poliisi kertoo alaikäisille tyrkytettävän jopa LSD:tä – ryhmä nuoria henkilöitä välittää huumeita

Kommentoi Facebookissa