Poliisi kertoo alaikäisille tyrkytettävän jopa LSD:tä – ryhmä nuoria henkilöitä välittää huumeita

Poliisi on kirjannut rikosilmoituksen eriasteisista huumerikoksista jo useasta henkilöstä

Poliisi on kirjannut rikosilmoituksen eriasteisista huumerikoksista jo useasta henkilöstä. (Kuvituskuva Fotolia)

Huumeita välitetään yläasteikäisille lapsille aggressiivisesti Kiuruvedellä.

HUUMAUSAINEET Poliisin saamien tietojen ja esitutkinnassa tehtyjen havaintojen mukaan ryhmä nuoria henkilöitä, joista osa on alaikäisiä, on välittänyt huumeita Kiuruvedellä yläasteikäisille tyrkyttämällä.

Huumausaineet, joista on tullut tietoa, ovat ainakin kannabis ja LSD. Myös melatoniinin käytöstä tässä yhteydessä on tullut tietoa, mikä ei ole uusi ilmiö. Melatoniinin käyttö voi liittyä esimerkiksi huumeiden aiheuttamiin masennus- ja unioireisiin.

Poliisi on kirjannut rikosilmoituksen eriasteisista huumerikoksista jo useasta henkilöstä, pakkokeinojen avulla on saatu näyttöä rikoksista ja tuloksekkaita kuulustelujakin on tehty. Parasta olisi, jos asiaan liittyvät henkilöt ottaisivat itse yhteyttä poliisiin. Se tulee esitutkinnan edetessä eteen joka tapauksessa.

Asioiden oma-aloitteinen selvittäminen katsotaan yleensä lieventäväksi seikaksi rangaistusta määrättäessä. Huumeiden välittäminen lapsille täyttää helposti törkeän huumausainerikoksen tunnusmerkistön.

Poliisi tiedottaa asiasta nopeasti, jotta vanhemmat osaisivat heti puuttua ilmiöön, valvoisivat lapsiaan ja jotta yleisöltä saataisiin lisää tietoa ilmiöstä ja henkilöistä, jotka siihen liittyvät. Poliisin neuvo yleisölle on hankkia tietoa aiheesta, muun muassa sivustolta Irti huumeista.

Poliisi on käynnistänyt Kiuruveden huumeiden välityksestä esitutkinnan ja pyytää yleisöä ilmoittamaan havainnoistaan ja saamistaan tiedoista poliisille. Poliisin vihjesähköposti on vihjeet.ita-suomi(at)poliisi.fi ja vihjepuhelin joka tallentaa jätetyn ääniviestin 0295 415 232.

Lue myös: Huumeiden kokeilu ja käyttö yleistyvät – nuorista aikuisista lähes puolet on kokeillut jotain laitonta huumetta

Kommentoi Facebookissa