Aleksander Barkov kruunasi hattutemppunsa tekemällä maalin jalkojen välistä – katso video!

Aleksander Barkov on ihaillut vastaavia maaleja aikaisemmin YouTubessa, nyt hän päätyi itse videokoosteisiin.

Aleksander Barkov on ihaillut vastaavia maaleja aikaisemmin YouTubessa, nyt hän päätyi itse videokoosteisiin. (Kuva AOP)

Ottelun ykköstähdeksi valittu suomalainen sanoo yrittäneensä kikkaa aikaisemminkin.

JÄÄKIEKKO Kun alkukaudesta NHL:ssä hurjia tehoja takonut Winnipeg Jetsin Patrik Laine on viettänyt maalinteon kanssa suvantovaihetta, väläytti Florida Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov viime yönä taituruuttaan.

Ottelussa Montreal Canadiensia vastaan Barkoville kirjattiin hattutemppu ja tehot 3+1 ottelussa, jossa joukkue kaatoi kotikaukalossaan Canadiensin lukemin 6–3. Barkov on tehnyt NHL-urallaan vain kerran aikaisemmin hattutempun.

Barkovin ensimmäinen maali syntyi jo avauserän alussa, kun hänet oli jätetty vapaaksi Antti Niemen vartioiman maalin edustalle. Toisen erän lopulla syntyi todellinen supermaali, kun läpiajoon karannut suomalainen nosti kiekon verkkoon jalkojensa välistä, ohi Montrealin maaliin vaihdetun Carey Pricen.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Barkov kommentoi yrittäneensä kikkaa usein, ja nyt järjettömäksi hehkutettu maali onnistui ensimmäisen kerran. Ratkaisunsa hän päätti viimeisillä sekunneilla.

– Olen nähnyt tuollaisia maaleja YouTubessa ja kohokohtavideoilla. Haaveilin tekeväni sellaisen maalin jokin päivä. No, se päivä oli tänään, tyytyväinen suomalaishyökkääjä sanaili.

Maali vei kotijoukkueen johtoon lukemin 4–3. Kolmannen erän puolivälissä Barkov napautti kolmannen maalinsa, hänen kauden saldonsa on nyt 22+35=57. Montreal Canadiensin paidassa pelanneet Joel Armia, Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen jäivät ilman tehopisteitä.

Lue myös: Katso video: Patrik Laine tykitti viisi maalia yhdessä ottelussa – ”Aina kun koskin kiekkoon, se meni jotenkin maaliin”

Kommentoi Facebookissa