Aleksander Barkov on jälleen aliarvostetuin pelaaja NHL:ssä

Aleksander Barkov on Florida Panthersin luottomies.

Aleksander Barkov on Florida Panthersin luottomies. (Kuva AOP)

NHL-pelaajista 22 prosenttia katsoi, että Aleksander Barkov on liigan aliarvostetuin pelaaja.

JÄÄKIEKKO NHL-pelaajat ovat jälleen äänestäneet Florida Panthersin suomalaistähden Aleksander Barkovin sarjan aliarvostetuimmaksi pelaajaksi. Äänestyksen toteutti The Athletic -sivusto, joka kysyi erilaisia kysymyksiä 392 NHL-pelaajalta.

Vastaajista 22 prosenttia näki, että Barkov on NHL:n aliarvostetuin pelaaja. Toiseksi aliarvostetuimpana pidetään Barkovin ketjukaveria, Jonathan Huberdeauta, joka sai yhdeksän prosenttia äänistä.

– Barkovilla on kaikista isoista pelaajista parhaat kädet. Hän on valtava, hänellä on uskomaton laukaus ja uskomaton peliäly. Hänellä on kaikki samassa paketissa. Hänen pelissään ei ole mitään puutteita, sanoi eräs Central-divisioonan joukkueessa pelaava pelaaja.

Athletic kysyi myös, kuka on pelaajien mielestä NHL:n paras pelaaja. Ylivoimainen voittaja oli Edmonton Oilersin Connor McDavid 63 prosentin osuudellaan. Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby oli vasta kolmantena, sillä kakkospaikalle kiilasi Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon, joka sai äänistä 17 prosenttia. Crosby sai ääniä kaksi prosenttia vähemmän.

Parhaaksi puolustajaksi valittiin Tampa Bay Lightningin Victor Hedman (17 prosenttia). ”Likaisimmaksi” pelaajaksi valittiin puolestaan Boston Bruinsin Brad Marchand (29), mikä ei yllätä ketään.

Athletic kysyi pelaajilta myös hieman erilaisia kysymyksiä. Yksi kysymys oli, kenen NHL-pelaajan kanssa olisi mukavin lähteä kaljalle. Omaa joukkuekaveria ei saanut valita. Suosituinta illanistujaisseuraa oli Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin, joka sai äänistä 14 prosenttia.

Pelaajilta kysyttiin myös parhaimmista ja huonoimmista tuomareista. Ylivoimaisesti tykätyin tuomari on Wes McCauley (71). Vähiten pidetään puolestaan Justin St. Pierrestä (42).

– St. Pierre on ehkäpä ylimielisin ihminen, jonka olen tavannut. Rehellisesti sanoen hän näyttää vihaavan pelaajia. Hän kohtelee kaikkia huonosti, paljasti eräs Central-divisioonan pelaaja.

Barkov, 24, on pelannut Florida Panthersissa kaudesta 2013-14 lähtien. Tällä hetkellä hän johtaa NHL:n suomalaisten pistepörssiä tehoillaan 16+37=53. Ne pisteet hän on nakuttanut 48 ottelussa.

Viime kaudella Barkov pelasi 82 ottelua keräten tehopisteet 35+61=96. Barkov on päässyt Panthersissa pelaamaan pudotuspelejä vain kerran. Tämä tapahtui keväällä 2016.

Teksti Toni Rajamäki ja Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalaispuolustajan joukkue on NHL:n kovavireisin – ”Joukkue edellä mennään ja päivä kerrallaan”

Kommentoi Facebookissa