Aleksander Barkovia suitsutetaan – ”Minusta hän on maailman paras pelaaja”

Aleksander Barkov on Florida Panthersin luottomies.

Aleksander Barkov on Florida Panthersin luottomies. (Kuva AOP)

Aleksander Barkov nousi NHL:n pistepörssissä jo seitsemänneksi. Florida Panthersin maalivahti Sergei Bobrovski arvioi Barkovin olevan maailman paras pelaaja.

JÄÄKIEKKO Florida Panthersia kipparoiva Aleksander Barkov on hirmuvireessä. Maanantaina Barkov säkenöi jälleen ottelun ykköstähtenä, kun Panthers peittosi Chicago Blackhawksin maalein 6-3.

Panthers kukisti Blackhawksin lauantaina 4-2 ja Barkov tehtaili siinä ottelussa tehot 2+1. Maanantain ottelussa Barkovin tehopisteet olivat 1+2.

Barkov nousee samalla kohinalla NHL:n pistepörssissä. Hänen saldonsa 12+22=34 oikeuttaa seitsemänteen sijaan.

Ottelussa 20 torjuntaa tililleen kirjauttaneella Panthersin maalivahti Sergei Bobrovskilla ei ole epäselvyyttä siitä, kuka on maailman tämän hetken paras jääkiekkoilija.

– Minusta hän on tämän liigan ja maailman paras pelaaja, Bobrovski latasi ilmeenkään värähtämättä FOX Sportsin haastattelussa.

Ottelussa kauden kymmenennen maalinsa tehnyt Aaron Ekbald jatkoi Barkovin hehkutusta lehdistötilaisuudessa.

– Jäämme lähes jokaisessa vaihdossa suu auki… Hän on meille kaikille roolimalli, päivästä toiseen.

Barkov kuittasi kehut vaatimattomaan tyyliinsä.

– Se tarkoittaa, että minulla on parhaat joukkuekaverit. Arvostan sitä. Haluan vain tehdä kovasti töitä tämän joukkueen eteen. Haluan voittaa, Barkov paalutti.

Florida Panthers myös menestyy. Joukkue on divisioonansa kärjessä. Panthers on kerännyt yhtä paljon pisteitä kuin koko NHL:n kärkijoukkue New York Islanders.

Chicagon maalivahdille Kevin Lankiselle kirjattiin maanantain Panthers-ottelussa 30 torjuntaa.

– Pelasimme paremmin kuin edellisessä ottelussa. Tätä on vaikea niellä, mutta on kaksi tapaa käsitellä tappio: joko painaa pää alas tai ottaa opiksemme. Valitsemme jälkimmäisen, Lankinen alleviivasi.

Nashville Predators nappasi NHL:n hallitsevasta mestarista Tampa Bay Lightningista kovan 4-1 -voiton. Nashvillen maalivahti Pekka Rinne, 38, ja hyökkääjä Eeli Tolvanen, 21, lukeutuivat voittajien ehdottomaan parhaimmistoon.

Tolvanen vei Predatorsin 1-0 -johtoon vihaiselle rannelaukauksella. Rinne puolestaan kirjautti tililleen 38 torjuntaa.

– Ottaen huomioon, että Tampa on yksi parhaista joukkueista, niin tämä oli meille valtava voitto, joka antaa energiaa eteenpäin, Rinne korostaa seuransa verkkosivuilla.

Energiaa kokenut konkari tosiaankin tarvitsee, kun Juuse Saros on loukkaantuneena sivussa. Tampa-ottelu oli Rinteelle seitsemäs peräkkäinen Nashvillen tolppien välissä.

– Olen liian vanha tähän! Rinne vitsaili ja vakavoitui sen jälkeen.

– Ei, minusta tuntuu hyvältä ja tämä on sitä, mitä haluan. Pelasin vuosia aiemmin paljon ja siinä ei ole mitään uutta, mutta ikä on tietenkin tekijä. Sinun täytyy todellakin pitää huolta itsestäsi… Työmäärä on ollut erilainen, mutta henkilökohtaisesti rakastan sitä ja on ollut hauska pelata. Mutta samaan aikaan Juusen vuoksi me kaikki tietysti haluamme hänen tervehtyvän ja palaavan takaisin, hän jatkoi.

Teksti Kari Aho ja Otto Palojärvi

Lue myös: Aleksander Barkov lähestyy NHL:n pistepörssin kärkeä – ”Hän on eliittiä”

Kommentoi Facebookissa