Aleksander Barkov lähestyy NHL:n pistepörssin kärkeä – ”Hän on eliittiä”

Aleksander Barkov on Florida Panthersin luottomies.

Aleksander Barkov on Florida Panthersin luottomies. (Kuva AOP)

Aleksander Barkov pelaa Florida Panthersissa jälleen vahvaa kautta. Erona edelliskausiin on, että myös Panthers menestyy.

JÄÄKIEKKO NHL:n hyökkääjäeliittiin lukeutuva Aleksander Barkov loisti jälleen ottelun ykköstähtenä, kun hänen kipparoimansa Florida Panthers peittosi lauantaina Chicago Blackhawksin maalein 4-2. Ottelussa yli 25 minuuttia urakoinut Barkov iski tehot 2+1.

Blackhawks meni toisen erän alussa 1-0 -johtoon, mutta sen jälkeen Panthersia ei pidätellyt enää kukaan eikä mikään. Panthers iski vajaassa viidessä minuutissa Chicagon veskarin Kevin Lankisen selän taakse kolme kiekkoa ja meni menojaan.

Barkov tasoitti ottelun ajassa 27.46. Reilut kolme minuuttia myöhemmin Barkov vuorostaan tarjoili ja Carter Verhaeghe viimeisteli. Frank Vatrano järjesti ajassa 32.19 taululle 3-1 -numerot ja Barkov iski lopullisen niitin Blackhawksin arkkuun, kun ottelua oli jäljellä kymmenen minuuttia.

NHL:n suomalaispelaajien pistepörssiä johtavalla Barkovilla on koossa 27 ottelusta tehot 11+20=31. Barkov jakaa näillä pisteillä NHL:n pistepörssin kahdeksatta sijaa.

Anthony Duclairin tilille merkittiin syöttöpisteet Barkovin molempiin maaleihin. Alavartalovamman jäljiltä tositoimiin palannut Duclair todellakin nauttii pelaamisesta taitavan Barkovin rinnalla.

– Hän on eliittiä. Yksi parhaista kahden suunnan hyökkääjistä, joiden kanssa olen koskaan pelannut. Olen erittäin iloinen, että saan pelata hänen kanssaan, Duclair hehkuttaa Panthersin verkkosivuilla.

Florida Panthers on voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan viisi ja jakaa Keskisen divisioonan kärkipaikan Tampa Bay Lightningin kanssa.

Hyökkääjä Janne Kuokkanen, 22, viimeisteli lauantaina kauden neljännen maalinsa, kun hänen edustamansa New Jersey Devils taipui New York Islandersille niukasti lukemin 2-3.

Kuokkasen ajassa 21.04 viimeistelemä 2-1 -osuma oli todellinen tahtomaali. Kiekko kimpoili maaliraudoissa, Kuokkanen heittäytyi sen perään kärppänä ja iski mahallaan ollessaan pelivälineen sisään.

– Se oli vaistomainen liike, Kuokkanen kuittasi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Kuokkasen maali jäi lopulta kuitenkin laihaksi lohduksi Devilsille, kun Islandersin Kieffer Bellows hurjasteli kolmannen erän alussa ottelun kaksi viimeistä osumaa reilussa kolmessa minuutissa.

– Olemme hävinneet liian monta ottelua. Tämä on pitkä prosessi ja nuori joukkue. Yritämme opetella lisää joka päivä. Suunta on oikea, tulemme paremmiksi peli peliltä, mutta työtä on vielä paljon edessä, Kuokkanen korostaa.

Columbus Blue Jacketsin Patrik Laineen seitsemän pelin mittainen pisteetön piina päättyi torstaina. Lauantaina Laineen kohtalona oli kuitenkin palata taas kiikaritehoille.

Kolme edellistä otteluaan hävinnyt Columbus sai siitä huolimatta orastavan tappioputkensa poikki, kun se kukisti Dallas Starsin jatkoajalla maalein 4-3.

Laine pelasi ottelussa 18.44 minuuttia. Hänen tililleen kirjattiin ainoastaan yksi laukaus.

Kiikaritehoille jäi lauantaina myös Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi, joka Laineen tapaan on viime otteluissa kärsinyt tehottomuudesta. Oliers hävisi Vancouver Canucksille maalein 1-2.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Patrik Laine teki maalin ja joutui vilttiin – joukkueessa isoja ongelmia

Kommentoi Facebookissa