Patrik Laine teki maalin ja joutui vilttiin – joukkueessa isoja ongelmia

Patrik Laine pelaa NHL:ssä Columbus Blue Jacketsin joukkueessa.

Patrik Laine pelaa NHL:ssä Columbus Blue Jacketsin joukkueessa. (Kuva AOP)

Patrik Laine katkaisi maalittoman putkensa, mutta sai ottelun lopussa penkityskomennuksen.

JÄÄKIEKKO Columbus Blue Jacketsin tähtihyökkääjä Patrik Laine onnistui NHL:ssä maalinteossa torstaina pitkän tauon jälkeen. Laine iski tehot 1+1 ottelussa Florida Panthersia vastaan.

Blue Jacketsin ilta oli kuitenkin murheellinen. Panthers nousi kolmen maalin takaa voittoon. Ratkaisu syntyi jatkoajalla Panthersin oltua parempi maalein 5-4.

Laine joutui jälleen valmennuksen ”erityiskohteluun”. Hänet penkitettiin ottelun viimeisen reilun viiden minuutin ajaksi.

– Kyllä meitä vastaan tehtiin pari maalia. Siinä yhdessä tilanteessa kiekko pomppi vähän, enkä saanut purettua sitä. He tekivät siitä maalin, mutta luulin pelanneeni hyvin. Taisin olla väärässä, Laine kommentoi medialle ottelun jälkeen.

Laine ei peitellyt pettymystään.

– Olen kyllästynyt häviämään. Emme vain voi hävitä otteluita kolmannessa erässä 4-1-johdossa. Se on vain fakta.

Columbus Blue Jacketsilla kulkee kehnosti. Kauden 28 ottelustaan joukkue on voittanut vain kymmenen. Nykymenolla joukkueella ei liene jakoa pudotuspelipaikkaan.

Laine ei ole menestynyt joukkueessa odotusten mukaisesti. Tosin se ei johdu pelkästään Laineesta itsestään. Ongelmana on, ettei Laineen rinnalle ole tarjolla riittävän hyvää keskushyökkääjää.

Laine ei ole kovinkaan monipuolinen pelaaja. Hänen laukauksensa on kuitenkin yksi maailman kovimmista, mutta Columbuksen joukkueessa maalipaikat jäävät hänellä vähiin.

Mikäli Laineen sentterinä pelaisi esimerkiksi Aleksander Barkov tai Sebastian Aho, voisi jälki olla aivan toisenlaista. Laineen itseluottamusta ei kohenneta penkityksillä, vaan paremmilla ketjukavereilla.

Columbuksen General Manager Jarmo Kekäläinen on epäonnistunut sentterimarkkinoilla. Sen hän varmasti tiedostaa itsekin. Kekäläinen tiedostanee myös, ettei parhaat päivänsä nähnyt Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella enää ole sellainen valmentaja, jonka opeilla olisi mahdollista voittaa Stanley Cup.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Patrik Laine surkeassa putkessa – sivusi ”ennätystään”

Kommentoi Facebookissa