Patrik Laine surkeassa putkessa – sivusi ”ennätystään”

Patrik Laine pelaa NHL:ssä Columbus Blue Jacketsin joukkueessa.

Patrik Laine pelaa NHL:ssä Columbus Blue Jacketsin joukkueessa. (Kuva AOP)

Patrik Laine pelasi seitsemännen perättäisen tehopisteettömän ottelunsa NHL:ssä. Sillä hän sivuaa ennätystään.

JÄÄKIEKKO Florida Panthers peittosi syöksykierteessä olevan Columbus Blue Jacketsin maalein 4-2 NHL:ssä tiistaina. Columbuksen tähtihyökkääjän Patrik Laineen tuska syveni entisestään.

Laine pelasi jo seitsemännen ottelunsa putkeen ilman tehopisteitä. Hän sivuaa sillä NHL-uransa epämieluisaa ennätystä.

Laineella oli paikkoja pistää synkkä putkensa poikki, sillä hän pääsi laukomaan ottelussa kuusi kertaa. Tolppa kilahti kertaalleen, mutta se ei paljoa lohduta, päinvastoin.

Laineen otteista puuttuu itseluottamus. Sen on myös The Hockey News on pistänyt merkille.

– Lainetta on turhauttavaa katsella, sillä tiedämme, mihin hän pystyy. Hän on parhaimmillaan 40 maalin mies. Hän saa parhaatkin maalivahdit näyttämään kuolevaisilta. Muulloin hän näyttää olevan pelin ulkopuolella ja hukassa, toimittaja Steve Ellis lataa.

Laine ei ollut tiistain ottelun ainoa tehoton suomalainen. NHL:n suomalaispelaajien pistepörssiä tehoillaan 8+19=27 johtava Floridan Aleksander Barkov jäi hänkin pisteittä. Pantersin suomalaisista maalin makuun pääsi Juho Lammikko.

Dallas Starsin suomalaispelaajat olivat tiistaina upeassa tehovireessä, kun Dallas murjoi Chicago Blackhawksin numeroin 6-1. Roope Hintz, Joel Kiviranta sekä Esa Lindell iskivät maalin miehen. Hintz ja Kiviranta kirjautti tililleen lisäksi myös syöttöpisteen.

Sebastian Aho iski kauden kymmenennen maalinsa, kun hänen edustamansa Carolina Hurricanes kukisti Nashville Predatorsin jatkoajalla 3-2. Voitto oli Hurricanesille jo kuudes putkeen.

Nashvillen Eeli Tolvanen syötti ottelun avausmaalin. Pekka Rinteelle kirjattiin 32 torjuntaa Predatorsin tolppien välissä.

Kasperi Kapanen iski kauden seitsemännen maalinsa, kun hänen seuransa Pittsburgh Penguins kuittasi 4-2 -voiton New York Rangersista. Kapanen on ehtinyt pelata tällä kaudella 22 ottelua tehoin 7+10=17. Viimeisten yhdeksän ottelun saldo kertoo kaiken Kapasen huippuvireestä: 5+5.

New Jersey Devilsin Janne Kuokkanen saalisti tehot 1+1. Se ei kuitenkaan riittänyt voittoon saakka, kun Washington Capitals oli parempi jatkoajalla lukemin 5-4.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Nuorten Leijonien kultatähdillä läpimurtoja NHL:ssä

Kommentoi Facebookissa