Aleksander Barkoville paha pettymys – työ on kesken

Alexandor Barkov hyökkää Florida Panthersin paidassa.

Alexandor Barkov hyökkää Florida Panthersin paidassa. (Kuva AOP)

Aleksander Barkovin ja Anton Lundellin Florida Panthers hävisi NHL:n puolivälierissä Tampa Bay Lightningille suoraan neljässä ottelussa.

JÄÄKIEKKO Florida Panthers pelasi NHL:ssä loisteliaan runkosarjan. Otteet olivat niin vahvoja, että seuran veikkailtiin menevän jopa päätyyn asti eli Stanley Cup -mestaruuteen.

Pudotuspelien toisella kierroksella Floridan kuti jäi kuitenkin piippuun. Aurinkoisen osavaltion paikalliskilpailija Tampa Bay Lightning voitti Panthersin suoraan neljässä ottelussa.

Panthers hävisi kolmannen pelin 1-5 ja neljännen pelin maalein 0-2. Klassista jääkiekkojargonia mukaillen voi todeta, ettei voi voittaa, jos ei tee maaleja.

Tampa Bay voitti Stanley Cupin 2020 ja 2021. Vuonna 2019 Lightning oli jo merkittävä mestarisuosikki, mutta hyytyikin ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Nyt Lightning on vahva suosikki voittamaan kolmannen perättäisen mestaruutensa. Se pystyisi kolmannella mestaruudella putkeen, johon edellisen kerran on kyennyt New York Islanders 1982. Islanders voitti 1980-1983 lopulta neljä perättäistä mestaruutta.

Lightningin etuna on Panthers-sarjan voitto suoraan neljässä ottelussa. Se tarjoaa paljon palautumisaikaa, mikä nykyjääkiekossa on entistä merkittävämpi etu.

Panthersin leirissä tunnelma on masentunut. Kovissa peleissä ote ei vieläkään riittänyt. Mutta edessä voi olla loistava tulevaisuus.

Aleksander Barkov on NHL:n parhaita senttereitä. Hän on edelleenkin joukkueensa tärkeimpiä rakennuspalikoita. Alkaahan Barkov nyt ikänsä puolesta olla parhaimmillaan.

Panthers luottaa suomalaisiin. Anton Lundell pelasi NHL:ssä vahvan debyyttikauden, vaikka pudotuspeleissä hän ei lopulta häikäissytkään.

Ei olisi yllätys, jos Panthers voittaisi mestaruuden vuoden tai parin kuluttua. Barkovin ja Lundellin varaan lasketaan seurassa paljon.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonien ykkössentterillä on samoja tyylejä Jaromir Jagrin kanssa

Kommentoi Facebookissa