Aleksander Barkovin Florida sinnittelee – MM-kotikisat eivät vielä ajankohtainen ajatus

Aleksander Barkov ja Florida Panthers tuulettavat maalia. (Kuva AOP)

Aleksander Barkov teki Florida Panthersille todella tärkeän voittomaalin pudotuspelihaaveiden kannalta. Patrik Laineen Columbus Blue Jackets puolestaan suli käsittämättömästi.

JÄÄKIEKKO Aleksander Barkovin edustama Florida Panthers otti todella tärkeän voiton NHL:n tiistain kierroksella. Panthersin kapteeni Barkov iski voittomaalin 2-1 -numeroihin päättyneessä ottelussa Vegas Golden Knightsia vastaan.

Panthers on yhä pudotuspeliviivan alapuolella, mutta on vain kolme pistettä Pittsburgh Penguinsia jäljessä taistelussa itäisen konferenssin villin kortin toisesta pudotuspelipaikasta.

– Jokainen ottelu on meille valtavan suuri ja haluamme voittaa ne kaikki, Barkov sanoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

Panthersin kausi ei ole sujunut odotetusti, mutta Barkov on hoitanut työnsä ihan hyvin. Hänellä on koossa 53 (17+36) tehopistettä 51 ottelusta.

Suomessa tietysti jännitetään, olisiko Barkov käytettävissä Leijonien MM-joukkueessa toukokuussa. Barkovia MM-kisat varmasti kiinnostavat siitäkin syystä, että ne pelataan hänen kotikaupungissaan Tampereella.

Tutkaparikseen MM-kisoissa Barkov saattaisi saada toisen Tappara-kasvatin Patrik Laineen. Se on jo selviö, ettei Laineen edustama Columbus Blue Jackets etene pudotuspeleihin.

Tiistaina Columbus johti ottelua Pittsburgh Penguinsia vastaan toisen erän alussa jo 4-0, kunnes se suli täydellisesti. Pittsburgh Penguins voitti ottelun jatkoajalla 5-4.

– He vain tulivat. Tavallaan pelasimme peloissamme. On vain löydettävä tapa voittaa nämä pelit, Laine kommentoi NHL:n verkkosivuilla.

Laine on nakuttanut neljässä viimeisessä ottelussa tehot 3+2. Laineella on koossa 43 (20+23) tehopistettä 49 ottelusta.

Pittsburghiin Nashville Predatorsista kaupattu Mikael Granlund oli sivussa ottelussa. Seura tiedotti, että Granlund on sairaana.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkanen teki paluun – ei riittänyt voittoon

Kommentoi Facebookissa