Alaikäiset puukottivat alaikäisiä – toisella uhrilla pistohaava kyljessä, toista lyötiin teräaseella kasvoihin

Epäillyn ollessa alle 15-vuotias poliisi selvittää asiaa yhteistyössä sosiaaliviranomaisten kanssa. (Kuvituskuva Poliisi)

Helsingin poliisi tutkii peruskoulun kotitaloustunnilla sattunutta tapausta tapon yrityksenä.

PUUKOTUKSET Helsingin poliisi tutkii puukotusta, joka tapahtui Vesalan peruskoululla keskiviikkona 8. maaliskuuta. Poliisin saaman ilmoituksen mukaan koulun oppilas oli puukottanut toista oppilasta kotitalouden oppitunnilla.

Koululle menneet poliisipartiot tavoittivat paikalta sekä teosta epäillyn että uhrin, jolla oli pistohaava kyljessä. Ensihoito vei uhrin sairaalahoitoon.

Teosta epäilty on 13-vuotias koulun oppilas. Hän on poliisin hallussa. Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä.

– Poliisi selvittää tekoa edeltäneitä tapahtumia sekä tekoon johtaneita syitä. Tutkinta jatkuu muun muassa ihmisten puhutuksilla. Esitutkinta on vasta alussa, eikä poliisi voi tässä vaiheessa avata asiaa enempää, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Koululle hankitaan kriisiapua ja poliisi tiedottaa asiasta lisää, kun tiedot tarkentuvat ja se on tutkinnan kannalta mahdollista.

Oulun poliisilaitos puolestaan kertoo, että alle 15-vuotiaan pojan epäillään lyöneen toista alle 15-vuotiasta poikaa teräaseella kasvojen alueelle Oulussa Kaukovainiolla tiistaina 7. maaliskuuta noin kello 17.

Paikalla selvisi, että tilanteessa oli ollut osallisina kaksi alle 15-vuotiasta poikaa. Toinen pojista oli lyönyt toista teräaseella kasvoihin. Poliisin tämän hetken tietojen mukaan tilanteeseen ei ole liittynyt edeltävästi riitaa.

Uhri toimitettiin sairaalaan, hänen vammansa eivät ole hengenvaaralliset. Epäillyn ollessa alle 15-vuotias poliisi selvittää asiaa yhteistyössä sosiaaliviranomaisten kanssa.

Lue myös: Alle 15-vuotias puukotti marketin pihassa toista nuorta – ”Puukotusvammat olivat hengenvaaralliset”

Kommentoi Facebookissa