Hätkähdyttävä perhetragedia – 13-vuotias isoveli löi 5-vuotiasta sisartaan yöllä teräaseella

Isoveli oli lyönyt teräaseella sisartaan kolme kertaa ylävartaloon aiheuttaen vakavia ja hengenvaarallisia vammoja. (Kuvituskuva Fotolia)

Vanhempiensa huomiosta kateellinen isoveli oli suunnitellut teon ennalta.

HENKIRIKOKSEN YRITYS Itä-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi 3.4.2022 Itä-Uudellamaalla tapahtuneen henkirikoksen yritystä koskevan tapauksen esitutkinnan. Tapauksessa 13-vuotias isoveli kohdisti 5-vuotiaaseen sisareensa vakavaa väkivaltaa.

– Esitukinnassa on selvinnyt, että isoveli oli suunnitellut teon ennalta. Hän oli yöllä lyönyt teräaseella sisartaan kolme kertaa ylävartaloon aiheuttaen sisarelleen vakavia ja hengenvaarallisia vammoja. Teon katsotaan ollen suunnitelmallinen, raaka ja julma. Teon motiiviksi on ainakin jossain määrin selvinnyt pikkusisaren vanhemmilta saama huomio, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä.

Tapausta on tutkittu rikosnimikkeellä murhan yritys.

– Rikoksesta epäilty on alle 15-vuotias, joten rikosepäily ei etene syyteharkintaan, vaan tapauksen tutkinta päätetään poliisin päätöksellä, Tyynelä jatkaa.

Rikostapaukseen liittyvä esitutkintapöytäkirja on kokonaisuudessaan salattu, eikä sitä tulla antamaan julkisuuteen.

Lue myös: Alaikäiset puukottivat alaikäisiä – toisella uhrilla pistohaava kyljessä, toista lyötiin teräaseella kasvoihin

Kommentoi Facebookissa