HIFK ja Pelicans nappasivat arvokkaat voitot

Kuva Fotolia

Kuva Fotolia

Ilves on vahvoilla runkosarjan voittoon. HIFK jatkaa taistelua suorasta puolivälieräpaikasta.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin isoista pisteistä keskiviikkona runkosarjan päättyessä ensi lauantaina. HIFK ja Pelicans nappasivat todella arvokkaat voitot.

KooKoo sen sijaan koki pahan tappion. Se hävisi mahdollisuutensa jo menettäneellä JYPille 1-3. Tappio oli KooKoolle paha pudotuspeliunelman kannalta ja piti HPK:n sekä Jukureiden toiveet vielä elossa.

KooKoolla on edelleen 79 pistettä, HPK:lla 79 ja Jukureilla 77. Kaikilla kolmella joukkueella on vielä kaksi ottelua pelaamatta.
JYPille ei tuloksella enää merkitystä ollut. Sen kausi päättyy varmuudella runkosarjaan.

Paikasta kuuden parhaan joukkoon käydään vielä kovaa kilpaa. Kärpät hävisi jälleen ja HIFK piti saumansa kuuden parhaan joukkoon elossa.

Ilves kaatoi keskiviikkona Kärpät 3-2-lukemin jatkoajalla. Ilveksen jatkoaikasankari oli Les Lancaster.

Kärpät nousi 96 pisteeseen ja jatkaa kolmesta peräkkäisestä tappiosta huolimatta kuudentena.

HIFK nousi kuitenkin jo tasapisteisiin Kärppien kanssa, sillä se kaatoi SaiPan voittomaalikilpailun jälkeen 4-3-lukemin. SaiPa ehti johtaa jo ottelua 3-1-lukemin ja Ilari Melart tasoitti 3-3:een vasta ajassa 58.04.

Kärpillä ja HIFK:lla on 96 pistettä, mutta Kärpillä on vain yksi ottelu pelaamatta, kun HIFK pelaa vielä kahdesti.

Tappara kaatoi Sportin 4-1. Tappara on kiinni runkosarjan voitossa, mutta ero Ilvekseen on vain yksi piste. Joukkueet kohtaavat vielä kerran.

Porissa Pelicans otti ison voiton, kun se kaatoi Ässät 3-2-lukemin jatkoajalla. Pelicans nousi 97 pisteeseen ja jatkaa taistelua kotiedusta.

KalPa on Pelicansia edellä kahden pisteen verran, kun kummallakin joukkueella on pelaamatta vielä kaksi ottelua. Ässien kausi on alkamassa säälipudotuspeleistä.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Aleksander Barkovin Florida sinnittelee – MM-kotikisat eivät vielä ajankohtainen ajatus

Kommentoi Facebookissa