Nuorisojengi ryösti toisia alaikäisiä kauppakeskuksessa – ”Tuntuu etteivät vanhemmat tiedä, mitä lapset tekevät kaupungilla”

Poliisin tietojen mukaan noin kymmenen hengen nuorisoporukka oli käynyt kahden alaikäisen kimppuun. (Kuvituskuva Dreamstime)

Poliisin tutkinnanjohtaja on huolissaan nuorten jengikulttuurin ihannoinnista.

RYÖSTÖRIKOS Oulun keskustassa sijaitsevassa kauppakeskuksessa tapahtui tiistaina 7. maaliskuuta noin kello 16 aikaan ryöstörikos, jossa epäiltynä on useampi alaikäinen henkilö. Myös uhrit ovat alaikäisiä.

Poliisi tutkii kauppakeskuksen tapahtumia ryöstönä. Tapahtumiin liittyen on puhutettu useampaa alle 15-vuotiasta henkilöä. Poliisin tietojen mukaan noin 10 hengen nuorisoporukka oli käynyt kahden asianomistajan kimppuun.

Väkivaltaa käyttäen asianomistajilta oli revitty vaatteita sekä toiselta heistä oli anastettu pipo. Uhreille oli aiheutunut lieviä vammoja. Sekä epäillyt tekijät että uhrit ovat alaikäisiä. Poliisi selvittää asiaa yhdessä sosiaaliviranomaisten kanssa.

Tutkinnanjohtaja on huolissaan nuorten jengikulttuurin ihannoinnista.

– Jotkut nuoret ihannoivat jengikulttuuria ja ottavat sieltä mallia omaan käyttäytymiseen ja tekemiseen. Olen todella huolissani nuorten tilanteesta, tuntuu etteivät vanhemmat tai huoltajat tällä hetkellä tiedä lainkaan, mitä lapset ja nuoret tekevät kaupungilla, toteaa rikosylikonstaapeli Irmeli Korhonen.

Irmeli Korhonen toimii Oulun poliisilaitoksen nuorisorikosryhmän johtajana ja nuorten tekemien rikosten tutkinnanjohtajana.

Lue myös: Alaikäiset puukottivat alaikäisiä – toisella uhrilla pistohaava kyljessä, toista lyötiin teräaseella kasvoihin

Kommentoi Facebookissa