Amazonin toimitusjohtaja oli hetken maailman rikkain ihminen – kunnes miljardeja taas katosi

Toimitusjohtaja ja Amazonin perustaja Jeff Bezos omistaa yhtiöstä edelleen noin 17 prosenttia.

Toimitusjohtaja ja Amazonin perustaja Jeff Bezos on maailman rikkaimpia ihmisiä. (Kuva AOP)

Microsoftin perustaja Bill Gates ja Amazonin perustaja Jeff Bezos vuorottelivat listakärjessä.

TALOUS Amerikkalaiset talouslehdet kuten Forbes uutisoivat eilen, että amerikkalaisen Amazonin perustaja ja toimitusjohtaja Jeff Bezos oli noussut maailman rikkaimmaksi ihmiseksi ohi Microsoftin perustajan Bill Gatesin.

Kun Yhdysvaltain pörssi avautui aamulla, Amazonin osake oli kallistunut 1,6 prosenttia odoteltaessa verkkokauppajätin tulosjulkistusta. Toimitusjohtaja ja Amazonin perustaja Jeff Bezos omistaa yhtiöstä edelleen noin 17 prosenttia, ja nousu nosti hänen omaisuuttaan 1,4 miljardilla dollarilla.

Kurssinousun jälkeen Jeff Bezosin omaisuuden arvoksi laskettiin 90,6 miljardia dollaria, jolla hän olisi ohittanut Bill Gatesin varallisuuden 500 miljoonalla dollarilla, noin 430 miljoonalla eurolla.

Bill Gates on listattu maailman rikkaimmaksi ihmiseksi vuodesta 2013 lähtien. Gates ja hänen vaimonsa ovat lahjoittaneet säätiönsä kautta myös hyväntekeväisyyteen yli 30 miljardia dollaria. Päivän Lehden artikkelin asiasta löydät tästä.

Mutta reaaliaikaisen varallisuuslaskennan kärjessä on tuulista. Kun ovet sulkeutuivat päivän päätteeksi Wall Streetilla, Bill Gates oli jälleen maailman rikkain mies. Amazonin kurssi on noussut tänä vuonna ilmiömäiset 40 prosenttia, mutta nyt verkkokauppajätti koki kahden prosentin laskun. Samalla Bezosin laskennallisesta varallisuudesta katosi enemmän kuin aamulla oli noussut.

Syy sijoittajien hetkelliseen uskon katoamiseen lienee aavistus New Yorkin pörssin sulkeuduttua julkistetusta Amazonin odotuksia heikommasta osakekohtaisesta tuloksesta.

Amazonin osalta tulos oli viimeiseltä neljännekseltä 0,40 dollaria osakkeelta, kun analyytikot olivat ennustaneet jopa neljä kertaa korkeampaa lukua. Amazonin liikevoitto laski viime vuoden vastaavasta 1,29 miljardista dollarista 628 miljoonaan dollariin. Nettotulos viimeiseltä kvartaalilta oli 197 miljoonaa dollaria, vuosi sitten vastaava luku oli 857 miljoonaa dollaria.

Jeff Bezos nousi ensimmäisen kerran Forbesin 400 rikkaimman ihmisen listalle vuonna 1998, jolloin hänen omaisuutensa arvoksi laskettiin 1,6 miljardia dollaria – lähes saman suuruusluokan verran kuin Amazonin osakekurssin muutos sitä eilen heitteli.

Kommentoi Facebookissa